Επιστρέφουν από τη Δευτέρα οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς

Σύμφωνα ειδικότερα με τη σχετική ανακοίνωση ο θεσμός θα ξεκινήσει από τις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της ΤούμπαςΤριανδρίας και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη
 
Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και άλλα ζητήματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Βασική τους προτεραιότητα θα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα και η ενημέρωσή τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ενώ θα φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο.

Τα αποτελέσματα από τον πιλοτικό επανασχεδιασμό θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτελικές Υπηρεσίες, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την περαιτέρω βελτίωση του θεσμού, στο πλαίσιο της επέκτασης του και σε άλλες περιοχές.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του θεσμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο πιλοτικού επανασχεδιασμού, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική.

Τα αποτελέσματα από τον πιλοτικό επανασχεδιασμό θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση του θεσμού και επέκτασή του και σε άλλες περιοχές.

e-dimosio

Σχόλια