"Kλείνει το μάτι" στη Μόσχα ο Α.Τσίπρας μετά το "ναυάγιο" στις Βρυξέλλες


Σε καταδίκη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας προχώρησε ο Α.Τσίπρας μετά και την άρνηση των Βρυξελλών να συμβιβαστούν "κλείνοντας" το μάτι στη Μόσχα και ανοίγοντας δίοδο σε περίπτωση που χρειαστεί η Ελλάδα άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Σε συνδυασμό με την δήλωση του Π.Καμμένου ότι "θα γίνουμε το νέο Κούγκι εάν Βερολίνο και Βρυξέλλες επιμείνουν στο Μνημόνιο" δείχνει τη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει για το καλό του ελληνικού λαού και την απελευθέρωσή της χώρας από την οικονομική κατοχή των Δυτικών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο Γερμανικό περιοδικό Stern ότι «ένας οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός και ότι η επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία ήταν «υποκριτική».

Αν θέλουμε να τιμωρήσουμε τη Ρωσία, θα πρέπει να τιμωρήσουμε όλες τις χώρες όπου οι Ρώσοι πολυδισεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας στο Stern για να καταλήξει «η Ελλάδα υποφέρει και αυτή από τις κυρώσεις. Οι Ρώσοι τουρίστες δεν επισκέπτονται τη χώρα και ο γεωργικός τομέας μας υποφέρει».

Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους δύο κρίσιμους τομείς που άμεσα η Ρωσία θα προσφέρει βοήθεια μόλις αυτό καταστεί αναγκαίο. Το άνοιγμα των ρωσικών αγορών για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την ανάπτυξη εκ νέου τουριστικών ροών απο την Ρωσία προς την Ελλάδα.

Οι Ρώσοι τουρίστες στήριξαν την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια αλλά χτυπημένοι από τις ανόητες ευρωπαϊκές κυρώσεις ποπυ έγιναν για να στηριχθούν τα αμερικανικά γεωπολιτικά συμφέροντα, ανγκάστηκαν να σταματήσουν τα ταξίδια σε χώρες του ευρώ και να κατευθύνονται προς την Τουρκία όπου το ρούβλι τυγχάνει καλύτερης αντιμετώπισης ως προς την τουρκική λίρα.

Ο πρωθυπουργός, και ο Π.Καμμένος ετοιμάζουν εναλλακτικές οδούς σε περίπτωση που κάποιοι στο "Δ' Ράιχ" δεν εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για ευρωπαϊκή κυριαρχία.
Όσον αφορά τις ΗΠΑ ούτε στον εφιάλτη τους δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να αποχωρεί από το ευρώ γιατί τότε η πτώση του έναντι του δολαρίου θα προκαλέσει κυριολεκτικά "πάγωμα" των αμερικανικών εξαγωγών που θα αποτελέσει το "κύκνειο άσμα" για την τρεκλίζουσα αμερικανική οικονομία. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ουάσιγκτον πιέζει για λύση άμεσα.

πηγή

Σχόλια