Οπαδός της ελληνικής προσπάθειας δήλωσε ο Ρέντσι (Βίντεο)


"Είμαι οπαδός της ελληνικής προσπάθειας" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με τη σειρά του χαρακτήρισε την συνάντηση "πραγματικά εποικοδομητική".

«Η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές εκλογές οφείλεται στο ότι έστειλε μήνυμα ελπίδας σε αντιδιαστολή με το μύνημα του φόβου», ανέφερε ο Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι «αυτό το μήνυμα προέρχεται από μια γενιά ανθρώπων οι οποίοι ζητούν περισσότερο ενδιαφέρον για όσους υποφέρουν από την κρίση».

Η Ιταλία από την πλευρά της "θα προσφέρει τη μέγιστη στήριξη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σε επίπεδο διμερούς συνεργασίας, και με διάθεση για διάλογο σε όλα τα επίπεδα", συμπλήρωσε ο Ματέο Ρέντσι.

«Είμαι οπαδός της ελληνικής προσπάθειας ώστε να αντιμετωπιστεί σωστά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων», διευκρίνησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.


«Πρέπει να μιλήσουμε για ανάπτυξη, όχι μόνο για λιτότητα την Ευρώπη. Ο κόσμος ζητά από την Ευρώπη να κοιτάξει προς την ανάπτυξη» τόνισε ο Ματέο Ρέντσι και πρόσθεσε ότι "είμαστε συνομήλικοι, ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές αλλά έχουμε ίδιες ιδέες". Αστειευόμενος μάλιστα ανέφερε ότι έχει περάσει αρκετό χρόνο ακούγοντας στην Ευρώπη ότι είναι "επικίνδυνος αριστερός" και στο εσωτερικό της χώρας του ότι "είναι επικίνδυνος δεξιός".

«Εχω εμπιστοσύνη ότι στον διάλογο Ελλάδας - Ευρώπης θα λυθούν τα άμεσα προβλήματα» τόνισε ο κ. Ρέντσι και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας».

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ιδιαίτερα ότι «στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί διχασμοί για να δημιουργήσουμε έναν ακόμη ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τη συμμαχία της λογικής που θα επαναφέρει τις ευρωπαικές αξίες».

Αστειευόμενος με τη σειρά του είπε ότι θα ήταν πολύ χαρούμενος "αν μπόρεσα να βοηθήσω τον κ. Ρέντσι να βρεί την πολιτική του ταυτότητα". "Ανήκουμε στην ίδια γενιά που βρέθηκε στο στόχαστρο, που υπέφερε από λάθος πολιτικές. Έχουμε υποχρέωση λοιπόν να αγωνιστούμε για λογαριασμό της", κατέληξε.

«Οι λαοί μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Εχει έρθει η στιγμή για μια αναγκαία στροφή στην Ευρώπη» πρόσθεσε λέγοντας ότι "η Ελλάδα θα δουλέψει για να συμβάλει στην αναγκαία αλλαγή πολιτικής».

«Πρέπει να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να ετοιμάσουμε το δικό μας σχέδιο για την ανόρθωση της οικονομίας. Ενα μεσοπρόθεσμο σχέδιο με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πλήρωσε η μεσαία τάξη και τα φτωχά στρώματα, διότι υπάρχει ακόμη ένα κράτος διαφθοράς και διαπλοκής, το οποίο θα το αλλάξουμε. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα» ανέφερε.

"Οι θέσεις μας είναι άρτια επεξεργασμένες και περιμένουμε τον αντίλογο" σημείωσε προσθέτοντας ότι "με την δική μας πολιτική είναι που δεν πρέπει να φοβούνται οι πολίτες και οι πιστωτές"

Η συνέντευξη τελείωσε με ένα ευχάριστο στιγμιότυπο καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός επέλεξε να δωρίσει μία γραββάτα στον Α.Τσίπρα σχολιάζοντας έτσι με τον δικό του τρόπο τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Οταν λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, η πρώτη γραβάτα που θα φορέσεις θα είναι ιταλική» του είπε γελώντας.

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας χάρισε στον Ρέντσι ένα CD με ελληνόφωνα τραγούδια από την Κάτω Ιταλία.

πηγή

Σχόλια