Σταύρος Κοντονής> «Να αποκατασταθεί η αδικία κατά της ΑΕΚ για το γήπεδο»




Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο γήπεδο της ΑΕΚ και τόνισε ότι στην Ένωση πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φτιάξουν το γήπεδο στο ήδη υπάρχον οικόπεδο, ενώ συμπλήρωσε πως είχε συνάντηση με τον Άρη Βασιλόπουλο για το συγκεκριμένο θέμα.

Η υπόθεση άνοδος έχει ξεκαθαρίσει, αλλά η υπόθεση πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ για τη σεζόν 2014-2015 μόλις ξεκίνησε! Στο 2.75 ο Μάνταλος, στο 5.00 Αραβίδης και Μπρέσεβιτς μόνο στο Stoiximan.gr

Αναλυτικά όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στο «Κόκκινο FM»:

Για τις συναντήσεις με τους φορείς και παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου με προτεραιότητα την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα:

«Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας ήταν ειλημμένη και η προσπάθειά μας θα είναι συνεχής και πιστεύω αποτελεσματική. Η κυβέρνηση θα εργαστεί και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε μισό βήμα.

Ολοι θέλουν η μάστιγα να εξαλειφθεί, το ζήτημα όμως είναι τι μέτρα θα πάρουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα σας λέω πως από το 2012 έχει ψηφιστεί ο νόμος για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και όλα αυτά που προέβλεπε ο νόμος 4049, εάν εφαρμοζόταν θα λύναμε 100% το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και σε μεγάλο ποσοστό το θέμα της βίας. Δυστυχώς αν και η πολιτεία δαπάνησε 13 εκατομμύρια μέχρι 17 εκατομμύρια αυτό το σύστημα δεν υπάρχει ή υπάρχει ελλιπές.

Για τα ζητήματα της διαφάνειας και το αυτοδιοίκητο:

Τα θέματα της διαφάνειας, του εκδημοκρατισμού στον αθλητισμό, την αθλητική δικαιοσύνη, την διαιτησία, θα τα προωθήσουμε βήμα βήμα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Εμείς σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο και θέλουμε να υπάρχει… Ομως κανείς δεν τίθεται υπεράνω της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, του ελέγχου των νόμων του κράτους.

Οποιοι έχουν στο νου τους ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα κάνει θετικά βήματα το τονίζω θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της αξιόπιστης λειτουργίας των δικαιοδοτικών οργάνων, επικαλούμενη καταστατικά διεθνών ομοσπονδιών είτε παρεμβάσεις διεθνών παραγόντων θα πρέπει αυτό να το ξεχάσουν.

Για τις δικαστικές υποθέσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα: 

Αυτή η κυβέρνηση σέβεται απολύτως έναν πυλώνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος που είναι η διάκριση των εξουσιών. Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει καμία δουλειά να μπερδεύεται στα θέματα της δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη απρόσκοπτα πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να πάρει τις αποφάσεις. Το ζήτημα όμως είναι και σας το λέω σαν δικηγόρος πως το ιερό πρόσωπο μιας ποινικής διαδικασίας είναι ο κατηγορούμενος, κυρίως αν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος κάποιων συνανθρώπων διότι βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση να αποδείξει την αθωότητά του.

Θα πρέπει εδώ λαμβάνοντας υπόψη μας σοβαρά αυτήν την ιερότητα της θέσης του κατηγορουμένου αλλά και το ενδιαφέρον κάποιου ο οποίος λειτουργεί ως μηνυτής αλλά και το δημόσιο ενδιαφέρον, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί που θα διεκπεραιώνονται αυτές οι δίκες, διότι έχουν μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και έχουν να κάνουν με τομείς της κοινωνικής ζωής που είναι πάρα πολύ σοβαροί. Γι αυτό θα έχω τις επόμενες μέρες μια συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης, τον κ.Παρασκευόπουλο για να συζητήσουμε γι αυτά τα ζητήματα. Θα πρέπει να υπάρχει γρήγορη διεκπεραίωση.

Για την κόντρα των μεγαλοεπιχειρηματιών του ελληνικού ποδοσφαίρου με αφορμή την κόντρα Μαρινάκη – Μελισσανίδη:

Εδώ θα πρέπει να απευθυνθούμε στους οπαδούς των ομάδων, όχι σε αυτούς που από τραμπούκοι μεταμφιέζονται σε οπαδοί, σε αυτούς που κινούνται με ειλικρινή αισθήματα αγάπης προς τις ομάδες τους, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ιδιαιτέρως στα θέματα της εμπλοκής επιχειρηματικών συμφερόντων στον αθλητισμό. Εγώ θυμάμαι την περίπτωση Κοσκωτά, πως προσπάθησε ο τότε τραπεζίτης όταν άρχισε να εξελίσσεται εκείνη η ιστορία εναντίον του, πως προσπάθησε να κινητοποιήσει μία μερίδα αγνών οπαδών του Ολυμπιακού για να αποφύγει συνέπειες των πράξεών του. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να αποστασιωποιούνται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να μένουν μόνο στην αγάπη για τις ομάδες τους».

Για το θέμα της διαφάνειας στο χώρο των ομοσπονδιών και εγκαταστάσεων: 

Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, που πάνε τα χρήματα του Ελληνα πολίτη και εάν πιάνουν τόπο. Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η ΓΓΑ δεν έχει μια βάση δεδομένων για να ξέρει πόσα σωματεία δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Υπάρχουν όχι μόνο σωματεία «σφραγίδες» αλλά και εκείνα που πέφτουν σε αδράνεια αλλά χρηματοδοτούνται.

Για το γήπεδο της ΑΕΚ:

Είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, εγώ θέλω να πω πως έχει γίνει μία αδικία στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είχε γήπεδο, το γήπεδο αυτό γκρεμίστηκε και είχε δοθεί η υπόσχεση πως θα ενταχθεί στον φάκελο του 2004. Αυτό δεν έγινε και είναι αδικία. Πρέπει αυτή η αδικία να αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σεβόμενη το περιβάλλον και σεβόμενη τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα του Δήμου. Εγώ είπα το εξής και το λέω αυτή τη στιγμή και πρώτη φορά δημόσια: Αν η ΑΕΚ έχει κάποιες αιτιάσεις σχετικά με το εμβαδόν του γηπέδου, μεγαλύτερο χώρο από το χώρο του αρχικού παραχωρητηρίου, θα πρέπει εδώ, άλλοι αρμοδιότεροι εμού να δούνε εάν μπορεί να φτιαχτεί το γήπεδο στον αρχικό χώρο με τις θέσεις και τις προδιαγραφές που η ΟΥΕΦΑ καθορίζει. Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί αυτό και εάν αυτό μπορεί να γίνει στον αρχικό χώρο, θα πρέπει να γίνει χωρίς να οξύνουμε καταστάσεις και χωρίς να πέφτουμε σε αυτή τη δίνη της αντιπαράθεσης, η οποία θεωρώ ότι είναι στείρα.

Αυτή είναι η άποψή μου, την εξέφρασα και στην ΠΑΕ ΑΕΚ και χαίρομαι ιδιαιτέρως που κάτι τέτοιο θα εξεταστεί. Είχα και συνάντηση με τον δήμαρχο της Ν. Φιλαδέλφειας και πιστεύω πως με την κοινή λογική και την καλή πίστη να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να αντιληφθούμε πως η Αττική είναι υπερφορτωμένη και ένα δέντρο έχει την αξία του, παίζει ρόλο στην ποιότητα ζωής των πολιτών, θα πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και δεύτερον να εξετάσουμε όλες εκείνες τις δυνατές λύσεις έτσι ώστε να φτιαχτεί ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών που θα επιτρέπει τη διενέργεια και διεξαγωγή αγώνων διεθνούς επιπέδου σε αυτό το γήπεδο».

aek1924

Σχόλια