«Νηνεμία» μετά την «καταιγίδα»

Μπαράζ τηλεφωνικών συνομιλιών είχε ο Αλέξης Τσίπρας με ευρωπαίος αξιωματούχους την ώρα που επισπεύδεται το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι. Δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Bloomberg.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντάγκι, ενώ είχε επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για όσα ειπώθηκαν στο γεύμα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας το καλό κλίμα και πως θα αναμένουν τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, στη συνομιλία που είχε με τον κεντρικό ευρωπαίο τραπεζίτη σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, τον ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν το χρέος. Ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε πως «υπάρχει καλό κλίμα στην Ευρώπη» αναφερόμενος στην προσπάθεια για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα εξυπηρετεί και την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα για να τον διαβεβαιώσει ότι θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί την προσεχή Τετάρτη (4/2) με τον πρόεδρο της Κομισιόν  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες.

πηγή

Σχόλια