Π.Λαφαζάνης: "Σαφής και αμετάκλητη η θέση μας για το χρέος"


«Το ΠΑΣΟΚ εδώ και παρά πολλά χρόνια όλες τις κυβερνήσεις που έχει κάνει και συμμετέχει ακόμα και με τη ΝΔ, της ονομάζει κυβερνήσεις που έχουν προοδευτικό πρόσημο και η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κυβερνήσεις με αντιδραστικό, αντιδραστικότατο πρόσημο», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Παράλληλα, μιλώντας στον Real FM και ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του χρέους, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, κατηγορηματική για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Είναι μία θέση, την οποία έχουμε πάρει σε συνέδρια, σε κεντρικές επιτροπές και την επιβεβαίωσε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας με τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ. Η θέση μας αυτή είναι αμετάκλητη».

Σε ό, τι αφορά το ζήτημα των γερμανικών οφειλών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «θα είναι από τις πρώτες διεκδικήσεις της κυβέρνησης της Αριστεράς αυτό. Είναι χρέος απέναντι στους νεκρούς μας, είναι χρέος απέναντι σε όσου αγωνίστηκαν κατά του ναζισμού στην Ελλάδα. Αφορά αυτό μια υποχρέωση που έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό.

Δεν είναι δυνατόν οι δανειστές μα να ζητάνε μέχρι το τελευταίο ευρώ και βλέπετε αν μας “στύβουν” σαν το λεμόνι για να αποπληρώσουμε το χρέος μας και εμείς όταν χρωστάνε, να μην διεκδικούμε και να κάνουμε τους περήφανους».

 > defencenet.gr

Σχόλια