«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ» (Video)


Δημ. Βίτσας: Άδικος και αντικοινωνικός ο ΕΝΦΙΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει (Video)

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι παντελώς άδικος, αντικοινωνικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει. Δεν είναι ζήτημα λάθους, είναι ζήτημα λάθους φιλοσοφίας.» δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Βίτσας.

Εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη σύνολη φορολογική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση η οποία «καθορίζεται πρώτα με αριθμούς και μετά γίνονται οι νόμοι» γιατί «λόγω του μεσοπρόθεσμου χρειαζόμαστε 3 δισ. και αφού το έχουμε ψηφίσει, μετά κοιτάζουμε πως θα το πετύχουμε. «Ο ΕΝΦΙΑ δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες των κατοίκων της χώρας, αλλά με τις ανάγκες των δανειστών.»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ως επικοινωνιακή την στάση  της κυβέρνησης  ως προς το ότι αντί να ελέγξει τη μεγάλη φοροδιαφυγή, συζητά αν θα μπαίνει ή όχι ο ΣΔΟΕ στα σπίτια. «Το κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τον πολίτη σαν εχθρό, αντίθετα πρέπει να λειτουργεί με μια λογική εμπιστοσύνης».

Αντί να ψάξουν τους φοροφυγάδες στις λίστες φορολογούν τη μικρή ακίνητη περιουσία

Είναι διαφορετικό πράγμα ένα μόνιμο φορολογικό και δίκαιο σύστημα όπου ο καθένας θα φορολογείται σε σχέση με τη φοροδοτική του ικανότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ένα φορολογικό νόμο, ο οποίος θα αντιμετωπίζει γενικά το θέμα της περιουσίας στο οποίο εντάσσονται και τα ακίνητα και καθορίζεται από την δημιουργία περιουσιολογίου και τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός. Εξήγησε επίσης ότι «το περιουσιολόγιο δεν παράγει φόρο, αλλά αποτυπώνει μία κατάσταση, η αλλαγή της οποίας μπορεί να παράξει φόρο».

Αντί να εξετάσουν που υπάρχει η μεγάλη φοροδιαφυγή και που αυτή εμπλέκεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τα ζητήματα των off shore, του μεγάλου πλουτισμού, των λιστών Λαγκάρντ κ.α. επιμένουν να φορολογούν τη μικρή ακίνητη περιουσία.

«Ζούμε σε μία χώρα όπου ήταν αξία το να έχω «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου» και πάνω από το 50% των οικημάτων είναι μικρής έκτασης δηλαδή κάτω από 100τ.μ. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση και ο κ. Παυλόπουλος μιλά για έμμεση δήμευση της περιουσίας!»

πηγή

Kατ. Μπρέγιαννη


Σχόλια