Αυτή την Κυριακή γράφουμε Ιστορία, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ρένα Δούρου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη!

Συνέντευξη της  Ρένας Δούρου στο Κόκκινο 105,5

Ο κ. Σαμαράς στηρίζει τον κ. Σγουρό γιατί δεν θέλει να μείνει χωρίς κυβερνητικό εταίρο

Ο κ. Σαμαράς στηρίζει τον κ. Σγουρό γιατί δεν θέλει να μείνει χωρίς κυβερνητικό εταίρο. Δεν τον ενδιαφέρει η περιφέρεια Αττικής και δεν τον ενδιαφέρουν οι ζωές μας.

Είδα τον απερχόμενο περιφερειάρχη στο μεγάλο κανάλι, να λέει ότι «για να δεχτώ διάλογο πρώτα θα πρέπει να μου πει η κυρία Δούρου συγγνώμη γιατί με κατηγορεί για τη διαπλοκή». Είναι μάλλον ένας τρόπος διαφυγής, προκειμένου να μην αποδεχθεί διάλογο


Εμείς προσπαθήσαμε να μιλήσουμε για έργα , προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με νούμερα και είχαμε τον απερχόμενο περιφερειάρχη, ο οποίος όπως λένε οι πιτσιρικάδες «τερμάτισε», μιλώντας με επιθετικούς προσδιορισμούς, πήρε τη σκυτάλη από τον κ. Πάγκαλο και από άλλους και βεβαίως δεν έλεγε τίποτα για αυτό που τον ρωτούσα αλλά προσπαθούσε να με περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα.


Είναι ένα υβρίδιο για την ελληνική κυβέρνηση, ένα υβρίδιο και αυτό το υβρίδιο προσπαθούν να το μεταφέρουν και στη μείζονα περιφέρεια της χώρας. Ολίγον Νέα Δημοκρατία με σάλτσα ΠΑΣΟΚ. 


Αυτό προσπαθούν να κάνουν. Γιατί αυτό το υβρίδιο εξυπηρετεί μια χαρά τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα. Και βεβαίως δεν πρέπει να χαλάει η σούπα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και για όλα όσα έγιναν ή για όλα όσα δεν έγιναν. Και πρωτίστως για όλα όσα έγιναν με τον τρόπο που έγιναν. Έχετε ακούσει τον απερχόμενο περιφερειάρχη να λέει τι έγινε με τα διόδια, έχετε ακούσει τον απερχόμενο περιφερειάρχη, να μας λέει τι έγινε με τον Αστέρα, το Ελληνικό, ποια η άποψή τους για τους αιγιαλούς, για την ιδιωτικοποίηση του νερού; Δεν τον έχετε ακούσει. Και ούτε θα τον ακούσετε

Θέλω να σας πω ότι τα μηνύματα που λαμβάνω από τους πολίτες, όχι από τα exitpoll και τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ θετικά και είναι έτοιμοι οι πολίτες να κάνουν την υπέρβαση και οφείλουν νομίζω να την κάνουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αρχίσουμε να αλλάζουμε τις ζωές μας από την Αττική και να τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα.


''ecoleft'' 




Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη προς τους πολίτες της Αθήνας

Χαιρετίζουμε τους πολίτες που ψήφισαν στις 18 Μαΐου για μια μεγάλη αλλαγή στην Αθήνα, και έφεραν την Ανοιχτή Πόλη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που επέλεξαν διαφορετικά, ή δεν συμμετείχαν καθόλου.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες αυτής της πόλης.

Ελάτε μαζί μας.

Για να κλείσουμε έναν κύκλο χαμένων δεκαετιών, όπου η πόλη αφέθηκε στην εγκατάλειψη και παραδόθηκε ανοχύρωτη στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Για να προσπεράσουμε μια δημαρχία ανύπαρκτη σε έργο, σιωπηλή απέναντι στην κοινωνική αδικία, και υποταγμένη στις κυβερνήσεις του Μνημονίου, τις πιο αδίστακτες που είδε ποτέ ο τόπος.
Τώρα είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε αυτή την πόλη.

Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα της φτώχειας και των αποκλεισμών, πόλη της αλληλεγγύης.

Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα του τσιμέντου και της βιτρίνας, πόλη με πραγματική ποιότητα ζωής για όλους.

Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα της αποξένωσης και των ερειπωμένων χώρων, πόλη του πολιτισμού και την καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα της ανεργίας και της ανασφάλειας, πόλη που θωρακίζεται ενάντια στην κρίση.

Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα που διοικείται μέσα από κλειστά γραφεία, πόλη της συμμετοχής και της δημοκρατίας.

Για μια ακόμα φορά σας υπόσχονται την Αθήνα που ήδη ξέρετε.

Σας καλούμε να ψηφίσετε για την Αθήνα που θέλετε.
Στις 18 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα.

Στις 25 Μαΐου μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Για να βάλουμε τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από τα συμφέροντα των λίγων.

Για να δώσουμε ξανά χρώμα και ζωντάνια στις υποβαθμισμένες γειτονιές

Για να έχουν δικαίωμα στην πόλη οι πεζοί, το ποδήλατο, τα άτομα με αναπηρία.

Για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί την κοινωνική συνοχή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Απέχουμε μόνο ένα βήμα. Ας το κάνουμε όλοι και όλες μαζί.

Στις 25 Μαΐου, όλα μπορούν να αλλάξουν. Είναι στο χέρι μας.

Νίκη για την Αθήνα τώρα.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

''ecoleft''

 25 Μαΐου: Ψηφίζω τον Γαβριήλ-Νίκη για την Αθήνα τώρα!

Σχόλια