Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια μεγάλη και ιστορική ΝΙΚΗ!

Συγκριτικά αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2009 – 2014

Απώλειες 38,3 μονάδες για ΝΔ & ΠΑΣΟΚ 

Στα συγκριτικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2009 και 2014 (και όχι με αυτά των Βουλευτικών Εκλογών όπως συνέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών στην ιστοσελίδα του, αλλά όχι η κυβέρνηση στις δηλώσεις της) φαίνεται πως το μεγάλο χαστούκι στη Νέα Δημοκρατία και τοΠΑΣΟΚ (Ελιά) δόθηκε τελικά από τον ελληνικό λαό.


Ενώ οι αθροιστικές απώλειες είναι της τάξης του 38,3% η συγκυβέρνηση και τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν για το διαφορετικό.


Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια μεγάλη και ιστορική πρωτιά και η άνοδος του είναι της τάξης του 22% σε σχέση με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2009.


Άνοδο σημειώνει και η Χ.Α. ενώ άνοδο (λόγω του ότι δεν υπάρχουν συγκριτικά) εμφανίζουν το ΠΟΤΑΜΙ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.


Πτώση και για το ΚΚΕ της τάξης του 1,7% σε σχέση με το 2009.



Οι 38,3 μονάδες που έχασαν πασοκ και ΝΔ αντιστοιχούν στο 45% των ποσοστών τους,θα σταθώ όμως στην πτώση του ΚΚΕ που μετά από 5 χρόνια συντριβής των εργασιακών δικαιωμάτων και με ένα λαό που τραβάει τα πάνδεινα από την καπιταλιστική κρίση,(κατάφερε) να χάσει 20% των δυνάμεων του(από 8,4 σε 6,1%).

Επειδή αρέσκεστε στις προβλέψεις,επιτρέψτε μου να κάνω και εγώ μια πρόβλεψη...όχι δεν θα ανανεωθείτε παρόλα αυτά,αντίθετα αν κάνετε κάποιες αλλαγές θα είναι προς το χειρότερο.Καληνύχτα σας!!!

Σχόλια