ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΡΚΕΛ

Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΥΣ «ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ «ΘΑΥΜΑΣΕΙ» ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ (ΤΟΥΣ)!


Με την προσέλευση χιλιάδων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα.

Παρά την "χουντικής έμπνευσης" κυβερνητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων, το κλείσιμο 5 σταθμών του ΜΕΤΡΟ και παρά τη βροχή, χιλιάδες πολίτες έδωσαν απτόητοι το δυναμικό "παρών" στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε από την Πλατεία Κλαυθμώνος, με τα συνθήματα και τα πανό κατά των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών να κυριαρχούν σε ολόκληρη την περιοχή του πολιορκημένου από αστυνομικές δυνάμεις κέντρου της Αθήνας.

Περίπου στις 7 το βράδυ, οι διαδηλωτές της Πλατείας Κλαυθμώνος προχώρησαν σε πορεία μέχρι τον αστυνομικό κλοιό και  κατέληξαν επί της Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.





Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατέφθασε την Παρασκευή (11/4) στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει προεκλογική «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση, η οποία αναζητεί εναγωνίως να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, με τη λαϊκή δυσφορία από τα βάρβαρα μέτρα να φουντώνει και τα σύννεφα της υπόθεσης «Μπαλτάκος-γκέϊτ» να πυκνώνουν από πάνω της.

Η κυβέρνηση, επικουρούμενη από τα κατεστημένα ΜΜΕ, έχει επιδοθεί σε μια νέα επικοινωνιακή σταυροφορία, επιχειρώντας να παρουσιάσει ως σήμα εξόδου από την οικονομική κρίση, την ικανοποίηση που εκφράζει η καγκελαρία για την προώθηση των βάρβαρων πολιτικών.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
 
Στη συγκέντρωση και πορεία κατά της Μέρκελ συμμετείχαν ταξικά συνδικάτα και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν διοργάνωσαν συγκέντρωση.

Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Θανάσης Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου και Χαρά Καφαντάρη, η Ρένα Δούρου υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής και πολλά στελέχη συνδικάτων και πολιτικά αριστερά στελέχη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης, που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση και πορεία, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην πολιτική της Μέρκελ και ενάντια στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Λέμε στη Μέρκελ ότι για το λαό μας η Ελλάδα δεν είναι Γερμανικό προτεκτοράτο. Η Α. Μέρκελ αντιπροσωπεύει και κηδεμονεύει μια Ευρώπη που εκπέμπει μόνο φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, λιτότητα, παράδοση στο κεφάλαιο, τον αυταρχισμό και την ακροδεξιά. Αυτή δεν είναι η δική μας Ευρώπη. Παλεύουμε για μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα που φιλοδοξούμε να ανοίξει νέους ανατρεπτικούς ορίζοντες και για τους άλλους λαούς της Ευρώπηςμ ενάντια στις επιλογές της Μέρκελ και των ομοίων της στην ευρωπαϊκή δεξιά και στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη μέλη των ΕΛΜΕ, σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ΟΤΑ και σχολικοί φύλακες

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν μέχρι τη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους, ενώ λίγο πριν τις 9 το βράδυ κατέληξαν στο σημείο εκκίνησης και διαλύθηκαν.

Σχόλια