Επιστροφή στις θεωρίες συνωμοσίας

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο και η υπόθεση Μπαλτάκου στο μπλέντερ της προπαγάνδας.

Tvxs Ανάλυση
Η σύμπτωση προσφέρεται για κυνήγι μαγισσών: Τη μέρα της πολυδιαφημισμένης εξόδου στις αγορές μια ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας υπενθυμίζει ότι η εγχώρια τρομοκρατία παραμένει δραστήρια, με τον Ν. Μαζιώτη και τον Χ. Ξηρό να παραμένουν αγνοούμενοι για τις αρχές.

Το έδαφος είναι έτσι κι αλλιώς πρόσφορο για ανορθολογικά σενάρια, αφού υπάρχει πάντα ακροατήριο έτοιμο να καταπιεί ιστορίες για αόρατα κέντρα που απεργάζονται πολιτικές ανατροπές και την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Παλιά τους τέχνη, άλλωστε: Γύρω από τον Κ. Καραμανλή φτιάχτηκε ένας ολόκληρος μύθος στη βάση του ισχυρισμού ότι καταδιωκόταν από τον αμερικανικό παράγοντα λόγω των σχέσεών του με τη Μόσχα, με αποτέλεσμα να επιδιωχθεί, πέρα από την πολιτική, και η φυσική του εξόντωση.

Τώρα, οι θεωρίες συνομωσίας επιστρέφουν με το επιχείρημα ότι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να εμποδίσουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη που φέρει την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά. Είτε πρόκειται για τις δυνάμεις της δραχμής, είτε για τους λάτρεις του Μαδούρο, σύμφωνα με αυτόν το συλλογισμό, υπάρχει εσωτερικός εχθρός που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, και τις βόμβες, προκειμένου να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς και να πλήξει την κυβέρνηση που φέρνει την οικονομική άνοιξη.

«Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να περάσουν τη δική τους ατζέντα» δηλώνει από το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου θέλοντας να εκπέμψει μήνυμα αποφασιστικότητας και στήνοντας σκηνικό σύγκρουσης της κυβέρνησης με τον αντίπαλο που δεν έχει πρόσωπο και όνομα, αλλά εκπροσωπεί το κακό.

Νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε πιο πέρα, συνδέοντας την υπόθεση Μπαλτάκου με την επιστροφή της τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο πανικός όσων θέλουν να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώ έκδηλος. Πριν το βίντεο, τώρα η βόμβα. Δεν θα τα καταφέρουν! Η Ελλάς πέτυχε! Πάμε μπροστά!».

Τι θέλει να πει ο κ. Γεωργιάδης; Ότι η ηχογράφηση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και το αυτοκίνητο-βόμβα εντάσσονται στο ίδιο σχέδιο αποσταθεροποίησης; Και τα νήματα κινούνται από το ίδιο κέντρο στις δύο περιπτώσεις; Προφανώς δεν βγάζει νόημα αν επιχειρήσει κανείς να καταλάβει με όρους κοινής λογικής, αλλά η πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι αυτή.

Ζητούμενο παραμένει η κατασκευή εσωτερικού εχθρού προκειμένου να επιτευχθεί συσπείρωση γύρω από την πολιτική ηγεσία και να ξεχαστούν διάφορα δυσάρεστα πράγματα, όπως για παράδειγμα η πολιτεία του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου

Να ξεχάσουμε τι έκανε και τι έλεγε, να θυμόμαστε πως η κασέτα είναι εργαλείο αποσταθεροποίησης.

πηγή> tvxs

Σχόλια