Απειλούν το Σύνταγμα με (ν)τροπολογία

Οι παχιές αγελάδες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 συνεχίστηκαν για μερικούς
Μπορεί ένας υπουργός με απόφασή του να καταργήσει νόμους αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα, προκειμένου να κάνει προσωπικές παροχές με διορισμούς και αυξημένες οικονομικές παροχές πέραν του μισθού σε συγκεκριμένα πρόσωπα; 

Ούτε λίγο-ούτε πολύ, υπάλληλοι με προνομιακή μεταχείριση στον πολύπαθο και διεφθαρμένο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, με έγγραφό τους δηλώνουν προς το ΣΔΟΕ ότι επιθυμούν να καταργηθεί το Σύνταγμα με υπουργική απόφαση, αλλά και ότι συμφώνησαν να υλοποιήσει αυτή την κραυγαλέα παρανομία ο ίδιος ο υπουργός.
 
Αυτό το έγγραφο δημοσιεύει σήμερα η «Ε» και αφορά εκατοντάδες υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ στο δημόσιο ταμείο, γιατί τα πήραν παράνομα από το 2004 μέχρι το 2008, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή επανίδρυε το κράτος και έβαζε δήθεν τάξη στο «χαοτικό, πελατειακό και κλεπτοκρατικό σύστημα» που είχε παραλάβει από τον... «Αρχιερέα της Διαπλοκής». 

Υποσχέσεις
 
Ιδιαίτερες υποσχέσεις είχαν τότε δοθεί για αξιοκρατία και νομιμότητα στο χώρο του αθλητισμού, ο οποίος είχε δεχθεί πλήγμα στην Ολυμπιάδα του 2004 από την αποκάλυψη του οργανωμένου ντόπινγκ. 

Εκαναν όμως το ακριβώς αντίθετο από τις υποσχέσεις τους. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι έκαναν οργανωμένες και παράνομες πληρωμές μέσω απίθανων και παντελώς άχρηστων (αν λειτούργησαν ποτέ...) επιτροπών και αντί να ανοίξουν το φάκελο με τα όργια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και του Αθήνα 1997, γέμιζαν κάποιες τσέπες και έκλειναν στόματα. 

Σήμερα η οικονομική κρίση έφερε αναγκαστικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ και του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, διαπιστώθηκαν οι παρανομίες σε διορισμούς και πληρωμές και προσπαθούν να σταματήσουν με... (ν)τροπολογίες την επιβολή κυρώσεων και την αναγκαστική επιστροφή χρημάτων. 

Παράλληλα γίνεται επέλαση επανακατάληψης των «χαρακωμάτων» και στο βρομερό τομέα ντόπινγκ.

Επειτα από πολλά χρόνια πέτυχαν με δικαστικές αποφάσεις την αθώωση όλων όσοι είχαν κατηγορηθεί για ντόπινγκ και μέσω του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού προσπαθούν να εκδιώξουν το γνωστό αθλητίατρο-κυνηγό του ντόπινγκ Σταύρο Χάντζο για να γράψουν νέες σελίδες του θρυλικού (κατά τη Φανή Χαλκιά) ελληνικού DNA... 

Το εκπληκτικό σε θράσος έγγραφο που δημοσιεύει η «Ε» σήμερα απευθύνεται στο ΣΔΟΕ, υπογράφεται από την Οικονομική Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μια απλή διευθύντρια ζητεί από το ΣΔΟΕ να σταματήσει κάθε διαδικασία επιστροφής των χρημάτων, γιατί... θα περάσει (ν)τροπολογία! 

Ομολογείται στο έγγραφο ότι οι διορισμοί και οι εξτρά μισθοί δόθηκαν «κατά παρέκκλιση του νόμου και του... Συντάγματος», αλλά η παρέκκλιση θα νομιμοποιηθεί με την (ν)τροπολογία. 

Αναφέρει το έγγραφο:
 

Το έγγραφο αφορά τους... μερικούς, που καλούνται να επιστρέψουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ «Στο πλαίσιο του ελέγχου μισθοδοσίας που διενεργήθηκε στη ΓΓΑ από το υπουργείο Οικονομικών για αχρεωστήτως ληφθέντα ποσά από υπαλλήλους κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2004 έως 2008, συντάχθηκε αρμοδίως η σχετική έκθεση, η οποία διαπίστωσε υπερβάσεις στις καταβληθείσες αποδοχές του προσωπικού και ταυτόχρονα υπέδειξε τον τρόπο επιστροφής τους, θέτοντας ως επίμαχο σημείο τον υπολογισμό των πρόσθετων αποδοχών επί του 50% των αποδοχών (ν. 3205/2003). Σημειώνεται ότι το θέμα αφορά 316 μόνιμους ΙΔΑΧ, ορισμένου χρόνου και συνταξιούχους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας από τη συμμετοχή τους σε συλλογικά όργανα, Οργανωτικές Επιτροπές, Σχολές Προπονητών, ΟΠΑΠ κ.λπ. καθ' υπέρβαση του ορίου 50% των μηνιαίων αποδοχών για το χρονικό διάστημα 2004-2008 και ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ, περίπου. 

»Οι ανωτέρω αμοιβές δόθηκαν κατόπιν εκδόσεως υπουργικών αποφάσεων από την υπηρεσία μας σύμφωνα με το άρθρο 53 του αθλητικού νόμου 2725/1999, από το οποίο προβλέπεται ότι στη ΓΓΑ μπορούν να συνιστώνται με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού επιτροπές που έχουν ως έργο: 

α) την άσκηση νομοπαρασκευαστικών και νομοτεχνικών καθηκόντων για θέματα αθλητισμού 

β) την αντιμετώπιση οργανωτικών θεμάτων της ΓΓΑ 

γ) την αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος άπτεται των σκοπών και αρμοδιοτήτων της ΓΓΑ 

δ) την εκπόνηση προγραμμάτων διάδοσης και προαγωγής της αθλητικής και ολυμπιακής παιδείας και εκπαίδευσης. 

(Σ.σ. ξαναδιαβάστε το "έργο" των επιτροπών και συγκρίνετέ το με άλλα μνημεία αοριστίας που έχετε υπόψη σας...). 

Αποζημίωση
 
Στα μέλη των Επιτροπών καταβάλλεται αποζημίωση που καθορίζεται με την ίδια απόφαση, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης και βαρύνει τα έσοδα του παρόντος νόμου αλλά και του άρθρου 104 του Συντάγματος, το οποίο θέτει ως όριο το 100% των ακαθάριστων μηνιαίων αποδοχών...». 

Το έγγραφο στη συνέχεια αναφέρει ότι κοινοποιήθηκε σε κάθε υπάλληλο πίνακας με τα χρήματα που έπρεπε να επιστραφούν, οι υπάλληλοι όμως θεωρούν την επιστροφή των χρημάτων παράνομη (σ.σ. !!!) γιατί αντίκειται στις θεμελιώδεις διατάξεις της χρηστής διοίκησης και της εμπιστοσύνης των διοικουμένων στη λειτουργία του κράτους. 

Στη συνέχεια η υπογράφουσα το έγγραφο υπάλληλος επισημαίνει ότι η υλοποίηση του καταλογισμού των χρημάτων στους υπαλλήλους «αντίκειται στις αρχές της καλής χρηστής διοίκησης», ότι τα χρήματα οι υπάλληλοι τα πήραν... «καλοπίστως» και προσθέτει: 

«...η υπηρεσία μας προώθησε νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, η οποία πρόκειται να ενταχθεί σε νομοσχέδιο», γιατί «δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός» κ.λπ. 

Η «Ε» ερεύνησε το θέμα και βρήκε ότι η (ν)τροπολογία χάθηκε, διότι οι αρμόδιοι υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Ανδριανός προτίμησαν να... μην πάνε φυλακή, όπως τους διαμήνυσε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, ο οποίος έθεσε σε διαθεσιμότητα την υπάλληλο που του έγραψε την λίαν επιθετική επιστολή για το θέμα αυτό. 

πηγή

Σχόλια