ΜΙΤ> Ο Αριστοτέλης το πιο διάσημο πρόσωπο των τελευταίων 6.000 ετών, ξεπέρασε και τον Χριστό


Πιο διάσημος ακόμη και από τον Χριστό αποφάνθηκε το διάσημο Tεχνολογικό Iνστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ότι είναι ο Αριστοτέλης σε κατάταξή του. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Πλάτωνας ενώ στη λίστα φιλοξενούνται τέσσερις ακόμη μεγάλοι Έλληνες.


 Η κατάταξη προέκυψε μετά τη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη από το 4.000 π.Χ. έως το 2010.

Έτσι προς ικανοποίηση του... εθνικού μας φρονήματος, το MIT στην λίστα με τους 10 πιο διάσημους ανθρώπους των τελευταίων 6.000 ετών συναντάμε έξι Έλληνες, με τους δύο από αυτούς να φιγουράρουν πρώτοι.

Η λίστα έχει ως εξής:

1. Αριστοτέλης
2. Πλάτων
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρ
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

Το αμερικανικό πανεπιστήμιο εργάστηκε σε ένα πρόγραμμα το οποίο ονόμασε «Πάνθεον» στο οποίο έπρεπε να επιλεγούν οι πιο διάσημοι άνθρωποι από το 4.000 π.Χ μέχρι το 2010, μελετώντας γεγονότα και δεδομένα καταγρεγραμμένα στην Ιστορία.

Η λίστα αυτή καταρτίστηκε αξιολογώντας την πολιτιστική επιρροή του κάθε ιστορικού προσώπου, λαμβάνοντας υπόψιν και τα γεογραφικά όρια στα οποία δραστηριοποιήθηκε.

Στις λίστες του «Πάνθεον» φιλοξενούνται 135 Έλληνες από διάφορους χώρους όπως, εκτός από τη φιλοσοφία, η πολιτική, ο αθλητισμός και οι τέχνες.

Σχόλια