Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας στο πλευρό των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας

Στο μπλόκο της Νίκαιας και στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν επί της ΠΑΘΕ αγρότες από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας παραβρέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι Θεσσαλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Γελαλής, Νίκος Μιχαλάκης και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μαζί με στελέχη και μέλη των τοπικών οργανώσεων Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, συντασσόμενοι μαζί τους απέναντι στην καταστροφική για τηνπρωτογενή παραγωγή κυβερνητική πολιτική και μεταξύ άλλων δήλωσαν: 
«Ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση αδυνατώντας  να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς και στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί  η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλήρη συναίσθηση των....
συνθηκών των μικρών και μεσαίων κληρούχων αγροτών καθώς και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας και ολόκληρης της επικράτειας, με γνώμονα τις ανάγκες τους, καθώς και τις ανάγκες του συνόλου της κοινωνίας για διατροφική επάρκεια, στέκεται απέναντι σε όλη αυτή την οργανωμένη προσπάθεια αποδεκατισμού τους. 
 
Συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα των κινητοποιούμενων, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στο ίδιο πλαίσιο, διαμηνύουμε ότι η ανατροπή της αποδιάρθρωσης του πρωτογενούς τομέα καθώς και της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής της υπαίθρου, είναι προ των πυλών!».
 

Σχόλια