Από την «Ελιά» που ήτανε …πουρνάρι, στο …παπάκι που πάει στην ποταμιά

 Γράφει ο Μαγια

Βάλθηκε η Διαπλοκή να «πρωταγωνιστήσει» στο καρναβάλι με τις αστείες όσο αφελείς μεταμφιέσεις της.

 

Αντικατέστησε τη μάσκα της «Ελιάς» μόλις αποκαλύφθηκε πως ήτανε …πουρνάρι, με το …παπάκι που πάει στην ποταμιά, όχι για να κρυφτεί μέσα στην καλαμιά, αλλά  αποσκοπώντας να πλύνει τις βρώμικες και (διε)φθαρμένες κουρελούδες του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

 

Δεύτερη είδηση στο Μέγκα το «ποτάμι» που ξαφνικά (;) χθες εμφάνισε στην πολιτική σκηνή ο δημοσιο­γράφος Σταύρος Θεοδωράκης, εκλεκτό τέκνο του Σημιτισμού, που προοριζόταν ως επικεφαλής της «Εληάς». Παρόμοια μεταχείρηση από τις ειδήσεις του καναλιού είχε μόνο η φιλανθρωπική δραστηριότητα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

 

Προέταξε η Διαπλοκή τη συστημική, αλλά ευγενική, τηλεπερσόνα, τον Σταύρο Θεοδωράκη, μπας και μαζί με τους απολιτίκ και τις  χαζογκόμενες, τις «αγέλες των αποχαυνωμένων αυτιστικών», κατά τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, τσιμπήσουν και αντισυστημικοί πολίτες

 

Το σύστημα αναζητά εδώ και πολύ καιρό τρόπους επιβίωσης. Οι ελίτ αγωνιούν για το μέλλον των κεκτημένων τους και επιχειρούν να επενδύσουν ποικιλοτρόπως στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Τρέμουν στο ενδεχόμενο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ και  μηχανεύονται σχέδια για την τηλεοπτική καθήλωση των αγανακτισμένων κι αναποφάσιστων πολιτών.

 

Η, εν είδει διακήρυξης, γλυκανάλατη έκθεση ιδεών, διανθισμένη με πιασάρικα, αλλά άχρωμα λαικίστικα πυροτεχνήματα, που χαιδεύουν τ΄αυτιά, αποκαλύπτει το προφίλ μιας ακραιφνούς νεοφιλελεύθερης, δεξιάς κίνησης. Κατ εικόνα και ομοίωση των συντακτών και πατρώνων της.΄

 

Κάποιοι λένε ότι η βλακεία (όπως το Σύμπαν) είναι απέραντη. Ας προσθέσουν και την απελπισία.

 

Υ.Γ. Δυστυχώς για τη Διαπλοκή τα τηλεοπτικά πρόσωπα είναι καμένα. Πλούσια, αλλά καμένα!

> olympia


Σχόλια