Αλέξης Μητρόπουλος> Οδηγούν σε κραχ τα ταμεία...


Ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) είναι αποκαλυπτικός: «Καταργούν τις εργοδοτικές εισφορές. Εγγυημένη μόνο η βασική σύνταξη».

«Με τις απώλειες κατ΄ έτος από ανεργία, μείωση μισθών και... αδήλωτη-ελαστική εργασία περίπου 7 δις προωθούν τη σκληρή μνημονιακή δέσμευση για κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών κατά επιπλέον 3,9%. 

Στόχος τους, σύμφωνα με άλλη μνημονιακή δέσμευση, η προσαρμογή» μισθών-εισφορών με τα αντίστοιχα της Βουλγαρίας και Ρουμανίας», αναφέρει σε ανακοίνωση του. Και προσθέτει:
 
«Προετοιμάζουν τους ασφαλισμένους για μισθωτή εργασία χωρίς εργοδοτικές εισφορές. Οδηγούμαστε στο τέλος των εισφορών και κατ΄ επέκταση των συντάξεων.

Σε πλήρη αμερικανοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, όπου η ασφάλιση για σύνταξη-περίθαλψη θα αποτελεί προσωπική επιλογή και μόνο του ίδιου του ασφαλισμένου».

Όπως είπε, «τα νέα μέτρα που προωθούνται από την τροϊκανή κυβέρνηση είναι το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις. Η πλήρης και απόλυτη επιδοματοποίηση των συντάξεων-παροχών.


Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα, η Αριστερά με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επιτρέψει το τελειωτικό αυτό χτύπημα στην καρδιά του κοινωνικού κράτους»...

>nonews

Σχόλια