Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EI END ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ [ΒΙΝΤΕΟ]


ΔΟΚΤΟΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Ο Δήμος έχει μεγάλη σημασία διότι με τον Καλλικράτη ο δήμος έγινε μία μικρή κυβέρνηση. Η δικαιοδοσία που έχει ο πρωθυπουργός της χώρας και μερικοί υπουργοί οικονομικών είναι ανεξέλεγκτη και δεν χρειάζεται να πάρουν από κανέναν άδεια για να πιστώσουν τον Ελληνικό λογαριασμό.

Δηλαδή εάν ο κύριος Σαμαράς ήθελε αύριο να κατεβάσει τα 600 δις  θα μπορούσε να το κάνει χωρίς να ρωτήσει κανέναν! Δεν χρειάζεται ούτε τραπεζίτη, ούτε τον ΟΗΕ, ούτε κανέναν. Έχει τη δικαιοδοσία από τη στιγμή που επελέγει από τον Ελληνικό λαό. Δεν το έκανε ποτέ, ενώ του δώσαμε την ευκαιρία πολλές φορές.

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Τώρα πάμε στο επόμενο στάδιο. Ο δήμος έχει την ίδια δικαιοδοσία, μόνον που ο Δήμος έχει και διοικητικό συμβούλιο. Πρέπει λοιπόν και το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει σύσσωμο ότι θέλει να κάνει αυτή την επένδυση, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου και από εκεί και πέρα δεν στοιχίζει στον δήμο τίποτα, είναι εντελώς άτοκα τα χρήματα για 50 χρόνια. Μπορεί ο δήμος, εάν ο Δήμαρχος είναι πραγματικά ευφυής, να επενδύσει τα κεφάλαια με τέτοιον τρόπο ούτως ώστε να του δίνει 8%, να δίνει το 2% πίσω για την απόσβεση των κεφαλάιων - όχι τόκων, δεν υπάρχουν τόκοι, και τα υπόλοιπα να παραμένουν στον δήμο σαν εισόδημα.

Στο Δήμο Κοζάνης παραδείγματος χάριν υπάρχουν 50 χιλιάδες δάνεια τα οποία είναι στεγαστικά και τα οποία είναι κόκκινα, δηλαδή  δεν τα ξεπληρώνουν οι δανειολήπτες. Εάν ο Δήμαρχος είναι ευφυής  κάνει ένα πρόγραμμα και λέει στο Αρτέμη Σώρρα «Θέλω να πληρώσεις τα δάνεια των 50.000 πολιτών». Αυτοί οι 50.000 πολίτες λοιπόν ελευθερώνουν άμεσα την περιουσία τους. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να δίδουν 2% το χρόνο από το δάνειο για την επιστροφή του κεφαλαίου και όχι τόκους.

Ο Δήμαρχος όμως όντος ευφυής έχει κάνει μια άλλη επένδυση με τα άλλα 50 εκατομμύρια που έχει πάρει και του ανταποδίδει 8% η επένδυση. Παίρνει το 2% από εκεί, το πληρώνει και ουσιαστικά ο Δήμαρχος απελευθερώνει τους πολίτες του από το βάρος του δανείου εσαεί. Τόσο δύναμη έχει ο δήμος!

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Αυτή τη δύναμη λοιπόν πρέπει να την αντιληφθεί ο Δήμαρχος. Όποιος Δήμαρχος ενδιαφέρεται, μπορούμε να στείλουμε ένα κλιμάκιο ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας να του εξηγήσει, να του δώσει τα έγγραφα τα οποία χρειάζονται, ούτως ώστε ο Δήμαρχος πλέον να λειτουργήσει. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι το εξής: Ο Δήμαρχος πρέπει να έχει την ψυχή να πάρει στα χέρια του, στους ώμους του όλη την Ελλάδα! Πρέπει, εκτός από τον δήμον δηλαδή, με την υπογραφή του αυτή που δίνει ο Δήμαρχος, ουσιαστικά παίρνει στους ώμους του το σύνολο του Ελληνικού λαού διότι συμβάλει στην απελευθέρωση του Ελληνικού λαού από το χρέος οποιασδήποτε μορφής, Δημοσίου ή ιδιωτικού χρέους.


Σας εξήγησα το μηχανισμό, είναι απλούστατος, είναι νομοθετημένος από τον ΟΗΕ και το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα. Σε αυτό το σύστημα η Ελλάδα έχει πάρα πολλά χρήματα, αλλά είναι δύσκολο να κατέβουν. Είναι παρά πολύ δύσκολο να κατέβουν αν δέν υπάρχει κάποιος Σώρρας ο οποίος θα βάλει ενέχυρο την περιουσία του επειδή το Ελληνικό ομόλογο δεν είναι πλέον φερέγγυο, άρα κάποιος άλλος πρέπει να έρθει με μια φερέγγυα εγγυοδοσία και να βάλει τη δικαιοδοσία τη φερέγγυα για να κατεβούν τα χρήματα. Αυτός είναι ο Αρτέμης Σώρρας!

ΔΗΜ: Κύριε Λαμπράκη πότε βλέπετε να διευθετείτε αυτό το ζήτημα και με την πρόταση στους δήμους αλλά και πολύ περισσότερο προς στην Ελληνική Δημοκρατία;

ΔΟΚΤΟΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Εάν ο Δήμαρχος υπογράψει αύριο, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος μπορεί να πιστωθεί ο λογαριασμός του δήμου. Δεν είναι δυνατόν να έρθει κάποιος και να μου πει φέρε μου 100 εκατομμύρια. Να μου πει τι θα τα κάνει: «Θα πληρώσω 50 στεγαστικά δάνεια, θα φτιάξω 10 αποχετευτικά έργα, θα κάνω μία μαρίνα, θα κάνω ένα χιονοδρομικό κέντρο». Δεν θέλω να μου φέρετε λεπτομερή στοιχεία για το έργο, να μου δώσετε ένα γενικό προϋπολογισμό και εμείς από τα κεφάλαια τα οποία θα πιστωθούν θα πληρώσουμε για να γίνει η κανονική μελέτη.
 
Το μόνο που χρειάζεται είναι μία μελέτη του Δημοτικού Συμβουλίου που να λέει θέλω να κάνω το χιονοδρομικό κέντρο αυτό, θέλω να κάνω τη μαρίνα αυτή, αυτό που υπολογίζουμε σαν ποσό είναι 50 εκατομμύρια για αυτό, 20 για το άλλο, 30 για το τρίτο κ.ο.κ. Κατεβαίνουν τα χρήματα και μένουν δεσμευμένα σε ένα λογαριασμό τα οποία ελέγχει ο Αρτέμης Σώρρας και ο Δήμαρχος. Κάνουμε τη μελέτη και μετά δημοπρατείται η μελέτη και αρχίζει η εκτέλεση του έργου. Τελειώνει το έργο, το παραλαμβάνει ο δήμος.

Εδώ υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας ο οποίος εξασφαλίζει τόσο το Δήμαρχο όσο και το επενδυτή. Υπάρχει μια «Ασφάλεια». Η Ασφάλεια αυτή ελέγχει εάν αυτός που αναλαμβάνει το έργο είναι φερέγγυος να το εκτελέσει, και εάν δεν το εκτελέσει ενώ έχει ασφαλιστεί το έργο, υποχρεούται η Ασφάλεια να το τελειώσει με δικά της κεφάλαια.

Γι αυτό αγοράζει την ασφάλεια ο δήμος και ο επενδυτής για να είναι σίγουρα τα ταμεία ότι το έργο θα εκτελεστεί και θα αποδοθεί για να το απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Αυτός είναι ο μηχανισμός, απλός και κατανοητός.

Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να τον καταλάβεις!
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
 

 
Διαβάστε περισσότερα>  alfeiospotamos

Σχόλια