Για γέλια ή για κλάματα;


‘Υποδέχομαι εγκάρδια ένα πολύ καλό φίλο, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ”
Κάρολος ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ πρόεδρος της ΕΛΛΑΔΟΣ.


Αυτήν την είδηση αναγράφουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και έχω μείνει
άναυδος, ας με βοηθήσει κάποιος τον δυστυχή, τι να κάνω, να βάλλω
τα κλάματα ή τα γέλια;


Μα ο αντιστασιακός μας πρόεδρος
που πολεμούσε με την πάνα στον… και το μπιμπερό στο στόμα τους Γερμανούς σήμερα μας λέει πως η Γερμανία που
σήμερα πρωτοστατεί στην οικονομική σκλαβιά της πατρίδας μας είναι η δεύτερη
πατρίδα του.


Μήπως όμως υπήρξα αφελής όταν περίμενα άλλη συμπεριφορά
από τον διδάξαντα ήθος δανειστή του σιδερένιου; από τον άνθρωπο που ανέλαβε
ως πρώτος πολίτης της χώρας να την παραδώσει στους επικυρίαρχους χάριν της
Ε.Ε.; Όμως έχω και τα ελαφρυντικά μου, αυτός είναι ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ του Κ.Κ.β. και
του Γ.Α.Π. σε δύο κατά συνέχεια θητείες.


Δεν ήξεραν αυτοί, αρχηγοί πρωθυπουργοί ,και οι πατέρες της βουλής , και ξέρω εγώ;

Μετά τιμής

ΜΝΗΜΩΝ.

> olympia

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμα και σε ένα πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα, όπως είναι το ελληνικό, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος. Δεν μπορεί να εγκληματεί χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Δεν μπορεί να προδίδει την πατρίδα του, χωρίς να υπάρχουν οι συνέπειες. Δεν μπορεί η εθνική ασφάλεια να επαφίεται στην καλή του θέληση. Επικεφαλής της Εκτελεστικής Εξουσίας είναι και αυτό σημαίνει ότι ελέγχεται από τις υπόλοιπες εξουσίες. Ακόμα κι αν μπορεί να κάνει κατάχρηση του κακοσχεδιασμένου πολιτικού μας συστήματος —και "καπελώνοντας" τη Βουλή—, αυτό δεν θα ήταν αρκετό, για να περάσει η προδοσία του. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει άλλωστε η ασφαλιστική "δικλείδα", που ονομάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας και βεβαίως η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Τι έπρεπε λοιπόν να γίνει; Σε περίπτωση που Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν κάποιος πραγματικός δημοκράτης και όχι ένας Καρολάκος "σοσιαλιστής", τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα. Σε περίπτωση που ο Γιωργάκης "επιχειρούσε" να περάσει το προδοτικό Μνημόνιο από τη Βουλή, έπρεπε να το "μπλοκάρει" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την άρνησή του να το υπογράψει. Αυτό το Δικαίωμα τού το παρέχει το Σύνταγμα και αυτή είναι η εξουσία του ...Ειδικά όταν αυτό το Δικαίωμα το υποστηρίζει ένας ολόκληρος λαός, ο οποίος διαδηλώνει εκείνη την ώρα στην Πλατεία Συντάγματος. Δεν είναι θέμα αντίληψης. Όταν ένα προδοτικό Μνημόνιο βγαίνει ένας λαός ολόκληρος και το "καταγγέλλει" στην Πλατεία Συντάγματος, δεν μπορούσε να υποπτευτεί ο Κάρολος ότι είναι εθνικά ύποπτο; Ακόμα κι αν δεν είχε την νομική κατάρτιση να το "καταγγείλει" ο ίδιος, είχε —λόγω θέσης— τη δυνατότητα να το παραπέμψει στους αρμόδιους ...Στη Δικαστική Εξουσία. Αυτό ήταν το καθήκον του να κάνει και αυτό δεν το έκανε, παρ' όλο που εκατομμύρια Ελλήνων ωρύονταν έξω από τη Βουλή και ήθελαν να κρεμάσουν τους προδότες.
Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη είχε τα "όπλα" να κυνηγήσει έναν προδότη Πρωθυπουργό. Μπορούσαν τα Ανώτατα Δικαστικά Όργανα να επιληφθούν της κατάστασης. Μπορούσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να εκδώσει ένταλμα σύλληψής του και παραπομπής του σε δίκη ...Σε μια δίκη όπου το κράτος, με όπλα τους νόμους και τις πληροφορίες που θα είχε στη διάθεσή του απ’ όλες τις διαθέσιμες πηγές, θα την έβρισκε την "άκρη". Έγινε τίποτε απ’ όλα αυτά; ...Όχι βέβαια. Ποιος θα τα έκανε αυτά; Ο "κολλητός" της Μαργαρίτας θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του γιού της ...Ο "αντιστασιακός" και εκβιάσιμος Κάρολος θα τα "έβαζε" με τη γερμανική πρεσβεία;

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/07/epeteios-tis-dimokratias.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζει από τώρα το εξής απλό για την περίπτωσή του. Αν ο κόσμος τού φέρθηκε "σκληρά", όπως νομίζει, δεν έχει ιδέα για το πώς θα του φερθεί στο εγγύς μέλλον η ιστορία. Ο κόσμος είναι "μαλακός" και δεν έχει καλή "μνήμη". Η ιστορία αντίθετα είναι "σκληρή" και έχει μια "μνήμη" εφιαλτική για τους ανάξιους. Αυτή η ιστορία, όταν θα τον κρίνει, θα τον "πονέσει". Γιατί; Γιατί η ιστορία έχει κάτι μεγάλους "κουβάδες", όπου πετάει χωρίς δεύτερη σκέψη τα σκουπίδια της
..."Κουβάδες" τεράστιους, οι οποίοι μοιάζουν με "πισίνες" και που ονομάζονται "σκουπιδοτενεκέδες" και οι οποίοι σύντομα θα αφορούν τον "αντιστασιακό" Παπούλια ...Τον "αντιστασιακό" Παπούλια του και την παρέα του. Τουλάχιστον δεν θα αισθάνεται μοναξιά εκεί όπου θα τον στείλει η ιστορία. Μέσα στα "λύματα" της ιστορίας θα "κολυμπάει" όλη η "παλιοπαρέα" της γιαλαντζί "αντίστασης" και του πολυτελούς "σοσιαλισμού". Θέμα χρόνου είναι να καταρρεύσει η μεταπολίτευση.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/papoulias-kakos-anthropos.html#more