Την Ώρα που Κλείνουν την ΕΡΤ, Κάνουν Δώρα στους Μεγάλους Καναλάρχες!

Η μεγάλη νύχτα της διαπλοκής.

Με την ψήφο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (αναμενόμενο) αλλά και της ΔΗΜΑΡ (αναμενόμενο;) οι τηλεοπτικοί σταθμοί έλαβαν και νέες «προσωρινές άδειες» ώστε να εκπέμπουν ψηφιακά μέχρι και του χρόνου, στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με τη διάταξη που συμπεριελήφθη σε (σχετικό) νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας (!), ο «κανονικός» διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα λάβει χώρα το 2015. Θεωρητικώς πάντα κι αν τότε δεν υπάρξει και νέα «προσωρινή διάταξη».

Δεν θα πούμε εδώ για την αντισυνταγματικότητα κι αυτής της διάταξης -έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2010 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν με «προσωρινές άδειες»- θα πούμε για την υποκρισία της ΔΗΜΑΡ η οποία θέλει να περνιέται για «υπεύθυνη Αριστερά».

Η ΔΗΜΑΡ λοιπόν αποχώρησε από τη συγκυβέρνηση τον Ιούνιο καταγγέλλοντάς την για το λουκέτο στην ΕΡΤ. 

Κι έρχεται τώρα πέντε μήνες μετά, όχι μόνο να υπερψηφίσει στη Βουλή τη διάταξη-δώρο στους καναλάρχες της διαπλοκής αλλά την ίδια ακριβώς ημέρα ανακοινώνει και την απόφαση να επιτρέπει στα στελέχη της να συμμετέχουν στα πάνελ του μορφώματος που λέγεται Δημόσια Τηλεόραση! Προς γνώσιν και επίρρωσιν.

Για να μην έχουμε αμφιβολία για το πόσο... δεκανίκι του συστήματος είναι η «υπεύθυνη Αριστερά».
Ούτε το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη στην πρώτη περίοδο του διακυβερνητικού μνημονίου δεν επιδείκνυε τόση «υπευθυνότητα»...

> lalipouli


Δημήτρης Κανελλόπουλος
 http://www.thepressproject.gr/article/50444/I-upokrisia-tis-upeuthunis-DIMAR-me-ta-MME

Σχόλια