Στάθης Παναγούλης προς τη δοσίλογη κυβέρνηση> «Φτιάξτε τις φυλακές γιατί θα σας χρειαστούν»


Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί μια ακόμα «εμπρηστική ευχή» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθη Παναγούλη ο οποίος κλείνοντας την τοποθέτησή του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και κάλεσε τα μέλη της «να φτιάξετε τις φυλακές γιατί θα σας χρειαστούν».

 
Υπενθυμίζεται ότι είναι ο ίδιος βουλευτής ο οποίος πριν από λίγους μήνες «ευχόταν» Ειδικά Δικαστήρια και λιντσαρίσματα για όσους υπόγραψαν τα μνημόνια λέγοντας: «να παρακαλάτε κυρίες και κύριοι που υπογράψατε το Μνημόνιο να περάσετε από ειδικό δικαστήριο.


Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά ορισμένοι από εσάς να έχουν το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Λιβύη». Φράση που προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις από όλες της πτέρυγες της Βουλής και έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το κόμμα του.

Αυτή την φορά ο κ. Παναγούλης, επιχειρώντας προφανώς να κλείσει την ομιλία του με «εντυπωσιακό» τρόπο επικαλέστηκε δήλωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγή Γιαννάκη ο οποίος είπε ότι ντρέπεται για την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες φυλακές, και ζήτησε από το Προεδρείο της Ολομέλειας να μεταφέρει στην κυβέρνηση «αυτό το ανθρωπιστικό θέμα» ώστε «να φτιάξετε τις φυλακές γιατί θα σας χρειαστούν. Εύχομαι να λάβετε σοβαρά τα λεγόμενά μου».

Από την πλευρά της κυβέρνησης απάντησε η υφυπουργός Ζέτα Μακρή που είπε........

πως «οι δηλώσεις του κ. Παναγούλη για φυλακές διατάραξαν την συζήτηση. Ο συνάδελφος ανέχεται και δεν καταδικάζει τις έκνομες πράξεις, ντροπή για το κοινοβούλιο, κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μπαχαλοποιήσει την πολιτική ζωή».

Πέραν αυτής, ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος – υφυπουργός Εσωτερικών – είπε ότι «δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου έλεγε κάποιος ότι μπορεί να πάω φυλακή, γιατί νόμιζα ότι κρινόμαστε από την πορεία μας. Κρίμα…».

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις Παναγούλη φαίνεται ότι θα μονοπωλήσουν την σημερινή συζήτηση λειτουργώντας με τον τρόπο αυτό «υπονομευτικά» για την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα του.


> lalipouli

 

πηγή >  protothema.gr

Σχόλια