"Νεανικές αμαρτίες" του Πάνου Σκουρολιάκου

..."Μικρος, που έπαιζα στη φιλαρμονική του Παλαιού Φαλήρου και η μπάντα αποτελείτο από ξύλινα, χάλκινα και κρουστά όργανα, ονειρευόμουνα να γίνω ή ηθοποιός ή συγγραφέας. Ή και τα δυο...". 
 
Έγινε και τα δύο ο Πάνος Σκουρολιάκος. Η θητεία του στο θέατρο, μακρά και επιτυχημένη. Όσοι τον διαβάζουν κάθε Σάββατο από τις σελίδες της "Αυγής" έχουν διαπιστώσει και το δεύτερο ταλέντο του. Η γραφίδα του ακουμπά με οξυδέρκεια τα σημεία και σημαίνοντα των καιρών μας. Ήρθε η ώρα να μας εκπλήξει ευχάριστα για ακόμη μια φορά, αναδεικνύοντας τη λογοτεχνική του στόφα έτσι όπως ξετυλίγεται στις σελίδες του βιβλίου του "Ξύλινα, Χάλκινα, Κρουστά" που μόλις λάβαμε από τις Εκδόσεις του Αυγούστου.
 
Σ' αυτή τη συγκεντρωτική έκδοση συναντιώνται η "Αγκούσα" του 1980 (εκδ. Κάλβος) και η Άδεια πλατεία" του 1986 (εκδ. Υάκινθος), κουβαλώντας το άρωμα του παρελθόντος και παραμένοντας το ίδιο ελκυστικές μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται για παραδοσιακά διηγήματα, αλλά για πεζά με έντονη ποιητική διάθεση, στα οποία ο κόσμος του θεάτρου μπερδεύεται με τον κόσμο της λογοτεχνίας, με ιδιαίτερη και έντονη γραφή που έχει την πατίνα μια άλλης εποχής και σκορπίζει εικόνες, μνήμες, συγκινήσεις και συναρπαστικά χρώματα. Ο ίδιος τα χαρακτηρίζει "νεανικές αμαρτίες", διευκρινίζοντας ότι είναι "διηγήματα γραμμένα πριν από πολλά χρόνια", τα οποία γράφτηκαν ενώ ήταν "επηρεασμένος από τους ποιητές της ..."γενιάς του '70 και ιδιαιτέρως από τον Γιώργη Μαρκόπουλο".

Ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος εξάλλου θα παρουσιάσει το βιβλίο στις 21 του μηνός στη Στοά του Βιβλίου (7.30 μ.μ.) μαζί με τον κριτικό της λογοτεχνίας Αλέξη Ζήρα και τον συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου με τον ομοτεχνό της Δημήτρη Καταλειφό.

Διαβάστε περισσότερα> Αvgi

Σχόλια