Και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας


 
Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, το Συμβούλιο Προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταλήγει στην πρόταση της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις προσεχείς Ευρωεκλογές του 2014, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόταση θα παρουσιαστεί επισήμως στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, το οποίο είναι αρμόδιο να λάβει και την τυπική, τελική απόφαση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίχθηκε με πολύ θερμά λόγια από το σύνολο των συμμετεχόντων και υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ηθική, πολιτική και ιδεολογική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ:

- Ηθική διότι αναγνωρίζεται ο πρωτοπόρος ρόλος του κόμματος στις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αριστερά. 

- Πολιτική διότι αναδεικνύει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει από την αρχή της κρίσης, ότι η κρίση δηλαδή είναι ευρωπαϊκή, καθώς επίσης, και ότι φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ότι χρειάζεται ένα μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του μερκελισμού, σε μια περίοδο που η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι.

- Ιδεολογική γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο χώρος που στην ιδρυτική του διακήρυξη ορίζει την Ευρώπη ως το πεδίο των πολιτικών συγκρούσεων και της ταξικής αντιπαράθεσης. 

> Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια