Ρεματιά Βαρνάβα> Ο ρόλος της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα και η “εκτέλεση” από την Περιφέρειας ενός προδιαγεγραμμένου τέλους.

Αρχικά θεωρούμε τη παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής στην κοπή των πλατανιών της ρεματιάς Βαρνάβα λανθασμένη, ατεκμηρίωτη και ασύμβατη με την προσπάθεια για την αναβάθμιση και  προστασίας της. Πιο συγκεκριμένα, κρίνουμε την κοπή των πλατανιών με έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας ως ολέθρια για το περιβάλλον.
 
• αποδυναμώνει το οικοσύστημα
• θέτει εμπόδιο στην πραγματικά βιώσιμη και ολοκληρωμένη διαχείριση της ρεματιάς.
• δυσχεραίνει την αντιμετώπιση αξιοποίησης.
• υποσκάπτει απολύτως το περιβάλλον και τα ιστορικά βιώματα των Βαρναβιωτών.
• δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την εξυπηρέτηση συμφερόντων, πρακτική την οποία η παρούσα κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εξαγγείλει ότι δε θα ακολουθήσει.
 
Από την άλλη βέβαια φανταζόμαστε πως η παρέμβαση της Περιφέρειας έγινε νομότυπα. Δηλαδή έδρασε βασισμένη σε αίτημα της τοπικής, Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα και του Δήμου Μαραθώνα για λόγους δήθεν ασφαλούς διέλευσης φορτηγών.
Εδώ ερχόμαστε να διερωτηθούμε και να υποψιαστούμε. Για ποια φορτηγά μιλάμε σε περίοδο κρίσης. Παλιά την περίοδο του οικοδομικού οργασμού εκατοντάδες φορτηγά πήγαιναν και έρχονταν στον Βαρνάβα δεν είχαμε κανένα συμβάν ή ατύχημα, γιατί τώρα στην περίοδο της κρίσης όπου σπάνια βλέπουμε φορτηγά (εκτός μερικών του ΧΥΤΑ), αποφάσισαν να “κατακρεουργήσουν” τα πλατάνια???
 
Διαβάστε περισσότερα> http://rematiavarnavasos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_14.html

Σχόλια