Κατέθεσε αναφορά κατά Xρυσανθου...

O Νίκος Κωνσταντόπουλος κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφορά, σημειώνοντας ότι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας, όπως είναι ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, «αλλοιώνουν...
ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος». Ζητάει εξάλλου, να ερευνηθούν οι δικτυώσεις των κρατικών θεσμών, κλπ.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην αναφορά του ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνει: «Διαπιστώνεται εγκληματική έξαρση της νεοναζιστικής και ρατσιστικής απειλής. Κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου ως φορείς εκτελεστικής εξουσίας γνωρίζουν, από υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις, την ύπαρξη, διείσδυση και δικτύωση των νεοναζιστικών ρατσιστικών μηχανισμών σε όλους τους τομείς ή τις αντίστοιχες δομές της θεσμικής συγκρότησης της χώρας, δημιουργώντας ένα παρακρατικό μόρφωμα».

Ακόμη, ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογραμμίζει ότι «δηλώσεις φορέων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως του πρωθυπουργικού σύμβουλου του κ. Λαζαρίδη και άλλων, αλλοιώνουν ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος και στρέφονται κατά της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος».

Όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος, αυτές οι δηλώσεις «διατυπώνονται εν γνώσει και με επιμονή και ουσιαστικά ανοίγουν δρόμους για να δράσουν παρακρατικοί μηχανισμοί».

Τέλος, κατόπιν αυτών ο κ. Κωνσταντόπουλος ζητεί από την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, να ερευνηθούν «οι δικτυώσεις εντός των κρατικών θεσμών, νεοναζιστικών, αντιδημοκρατικών μηχανισμών» και ζητά «να αντιμετωπιστούν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις φορέων εκτελεστικής εξουσίας που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικό διάλογο, αλλά δημιουργούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης του συνταγματικού κοινοβουλευτισμού».
AMΠΕ

Σχόλια