Colpo Grosso στις δημοτικές εκλογές

Με πονηράδες η συγκυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.
Είναι σίγουρη ότι δύσκολα κάποιος πολίτης θα επιλέξει να ρίξει ψηφοδέλτιο προσκείμενης παράταξης στους μνημονιακούς.

'Ετσι οι ενδιαφέροντες υποψήφιοι θα στραφούν προς ουδέτερες ή πολιτικά αποχρωματισμένες παρατάξεις και τα αποτελέσματα δεν θα προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση.

Η παλιά σύνθεση των κομματικών παρατάξεων αναμένεται να εξαφανισθεί εκλογικά με το παλιό σύστημα.

Με το προτεινόμενο σύστημα όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων μπαίνουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και ο πολίτης υποτίθεται ότι διαλέγει .

Επειδή όμως υπάρχει περίπτωση να διαλέξει "λάθος" μπαίνει όριο 7% για να μπει κάποιος συνδυασμός στο δημοτικό συμβούλιο.

Έτσι αποκλείονται έμμεσα οι νέοι υποψήφιοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σύστημα εξουσίας και να οδηγήσουν σε "ακυβερνησία" τους δήμους, απαιτώντας από τους δημάρχους δίκαιη κατανομή της εξουσίας και τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων τους.

Επιπλέον επειδή πολλοί ψηφοφόροι θα σταυρώνουν μόνο τους γνωστούς τους υπάρχει περιθώριο λαθροχειρίας από τις επιτροπές διαλογής ψηφοδελτίων, αφού θα μπορούσαν να προστεθούν εκ των υστέρων κάποιοι σταυροί.

'Ετσι θα ψηφίζετε αντιμνημονιακό και θα σας κολλάνε κάποιοι και ένα φανατικό μνημονιακό υποψήφιο ως μεταγενέστερο συμπλήρωμα των επιλογών σας.

Εννοείτε ότι θα υπάρξουν ενστάσεις στα δικαστήρια και καραμπινάτες παρατυπίες, αλλά αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τις εντυπώσεις.

Για τα υπόλοιπα θα καθαρίσουν όπως πάντα...με μετεκλογικούς συμβιβασμούς προσώπων.

Εννοείται ότι αν τους περάσει μπορεί να μεταφέρουν το πρότυπο αυτής της διαδικασίας και στις βουλευτικές εκλογές, που θα ακολουθήσουν αν πέσει γενικό μαύρισμα των μνημονιακών.

Τό όριο του 7% είναι πονηρό για να αναγκάσουν το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ ή να συνεργασθεί ειλικρινά μαζί τους ή να αφανισθεί εκλογικά.

Αν ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ επιλέξει να κατευθύνει τους ψηφοφόρους του μόνο σε σταυροδοσία υποψηφίων του ιδίου κόμματος διατρέχει τον κίνδυνο να μην εκλεγεί αν το κόμμα του πάρει λιγότερο από 7% των ψήφων, όσο αναμένεται να είναι και το πιθανό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ με βάση τα αισιόδοξα αποτελέσματα των στημένων δημοσκοπήσεων.

Εννοείται ότι αν συνεργασθούν οι μνημονιακοί το αποτέλεσμα γενικότερα θα εξωραισθεί σε περίπτωση μεγάλης πτώσης των ποσοστών τους.

Η επιλογή για εκλογή δημάρχου με το 42% των ψήφων από την πρώτη Κυριακή έχει σαν σκοπό να οδηγήσει σε επανάληψη των εκλογών σε δεύτερη Κυριακή για να μετριασθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις για τον δικομματισμό.

Εννοείται ότι θα παίξει πολύ το σλόγκαν : Eπιθυμούμε ανεξαρτησία των δημάρχων από την κομματική εξάρτηση....

Τι θα συμβεί όμως αν οι ψηφοφόροι δεν τσιμπήσουν, κατέβουν μαζικά στην ψηφοφορία και καλύψουν το σύνολο των σταυρών τους με ακραίους υποψηφίους;

Eτοιμαστείτε για τους 'Ελληνες BEPPE GRILLO.... ή για άγριο ξύλο από την Χρυσή Αυγή...
Κατάλαβες Αντωνάκη που οδηγείς τα πράγματα;

Aν βέβαια δεν σε σουτάρουν ως τότε οι ίδιοι οι βουλευτές σου... με την βοήθεια της MERKEL....


πηγή> RAMNOUSIA

Σχόλια