Ομιλείτε φασιστικά!


“ Αν ο κύριος Παπαδημητρίου είχε χιούμορ, θα ζητούσε από το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζεται να του επιτρέψει να βγάλει στον αέρα μια εκπομπή με τίτλο «Ομιλείτε φασιστικά»! ”

Ο ξαφνικός έρως του κυρίου Μπάμπη Παπαδημητρίου για τα ακροδεξιά στοιχεία της εγχώριας πολιτικής ζωής, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο- επί σειρά ετών κρατικοδίαιτος- δημοσιογράφος, τάχθηκε (σε τηλεοπτικό πάνελ) υπέρ της σύμπραξης και κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματος της Ν.Δ. με μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή. Σε άρθρο του το οποίο και ακολούθησε χρονικά την πραγματικά «πρωτοποριακή» και «εμπνευσμένη» του πρόταση, έσπευσε να δηλώσει ότι «ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!» και φρόντισε να «απειλήσει» όσους επιθυμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας αριστερών δυνάμεων χρησιμοποιώντας το ανυπόστατο επιχείρημα ότι «μια αριστερή αλλαγή καθεστώτος, μέσω μιας σοσιαλιστικής Ελλάδας, θα προκαλέσει σοβαρότατη αντίδραση»!

Ας μη σταθούμε στο γεγονός ότι θεωρεί το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σοβαρό αλλά έχον περιθώρια βελτίωσης! Ας μην του καταλογίσουμε ότι επέλεξε να τοποθετηθεί περί της αναγκαιότητας και ορθότητας της εν λόγω συνεργασίας, τη χρονική στιγμή που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ποσοστιαία το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, την καταφανή πτώση της Ν.Δ και την ποσοστιαία άνοδο της Χ.Α.! Θα πρέπει εντούτοις να του προσάψουμε άγνοια της ελληνικής γλώσσας- σύγχυση των εννοιών του εθνικισμού και της φιλοπατρίας- και θα πρέπει οπωσδήποτε να του αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι υπήρξε εκ νέου πρόθυμος (σε συνέχεια της τραπεζολατρικής ρητορικής που ανέπτυξε και μανιωδώς υπερασπίστηκε τα τελευταία χρόνια), να «προσφέρει υπηρεσίες» στην πατρίδα του.

Μέσα από τον τηλεοπτικό και γραπτό του λόγο, έθεσε στο τραπέζι των πολιτικών συζητήσεων το ανεκδιήγητο ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα της Χ.Α.! Ανέλαβε- κατά πάσα πιθανότητα κατόπιν σχετικών υποδείξεων- το εγχείρημα της εξοικείωσης του Έλληνα πολίτη με την πιθανότητα να ορίζει την τύχη του κάποιος που ασπάζεται το ρατσισμό και πορεύεται αντιδημοκρατικά.

Ο κύριος Παπαδημητρίου δε, συνδύασε την προσπάθειά του να εξαγνίσει και να καθαγιάσει τη Χ.Α., με την ταυτόχρονη δαιμονοποίηση μιας κυβερνητικής συμμαχίας των αριστερών πολιτικών δυνάμεων! Σε κάθε περίπτωση, ο κύριος Παπαδημητρίου αν είχε χιούμορ θα ζητούσε από το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζεται να του επιτρέψει να βγάλει στον αέρα μια εκπομπή με τίτλο «Ομιλείτε φασιστικά»!

>periodista

Σχόλια