Ο Σύντροφος Προβόπουλος


του Θανάση Καρτερού

Νεύρα πολλά από ορίτζιναλ δεξιούς, κεντροδεξιούς και πρσινοδεξιούς, με τον Προβόπουλο της Τράπεζας της Ελλάδας. Δωράκι του Προβόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δηλητηριώδης τίτλος μεγάλου site, γνωστού για τις πολύ φιλικές σχέσεις του με το Μαξίμου. Ο κεντρικός τραπεζίτης χαρακτηρίζεται στο σχετικό άρθρο παντός καιρού και κυβερνήσεως -είναι γλώσσα αυτή από πολέμιους του λαϊκισμού και φίλους του Σαμαρά; Ενώ διατυπώνεται η υποψία ότι προβάρει τα ροζ του ΣΥΡΙΖΑ!

Τι έκανε ο έρμος; Τη στιγμή που ο Σταϊκούρας ανακοίνωνε περιχαρής συνάμα δε και υπερήφανος πρωτογενές πλεόνασμα 3 δις, η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωνε πρωτογενές έλλειμμα 3,2 δις! Μεγαλύτερο δηλαδή από το περσινό για την ίδια περίοδο. Και οπωσδήποτε αρκετό για να δείξει ότι ο Σαμαράς ήταν ρόμπα ξεκούμπωτη στη Θεσσαλονίκη όταν θεμελίωνε όλη την παράγκα των επιτυχιών του στο σαθρό έδαφος του πλεονάσματος που με τόση επιμέλεια επεξεργάστηκε το οικονομικό επιτελείο.

Τούτων δοθέντων μπαίνουν σε σκέψεις σοβαρές όχι μόνο οι καχύποπτοι δεξιοί. Γιατί ο Προβόπουλος έκανε μια τέτοια ακραία και ανατρεπτική, πράξη; Γιατί δεν ακολούθησε τη γραμμή της Άλφα Μπανκ, της Βήτα Μπανκ, και ιδιαιτέρως της Γάμα Μπανκ, που έχει απευθείας σύνδεση όπως δείχνει και το όνομά της με το Μαξίμου; Τι του ήρθε να βγάλει αλχημιστή τον αρμόδιο επί του πλεονάσματος και ψεύτη τον πρωθυπουργό των μεγάλων επιτυχιών;

Γιατί ήθελε να πει την αλήθεια, θα πει ο αφελής. Σιγά τώρα, κεντρικός τραπεζίτης, και θυμήθηκε να πει την αλήθεια, μετά από τόσα ψέματα, θα απαντήσει ο ψυλλιασμένος. Ε, τότε γιατί ήθελε να πάρει αποστάσεις από τη μυθολογία του Σαμαρά -εγώ θα πρέπει να ζήσω και μετά την κυβέρνηση, σκέφτηκε. Σιγά τα ωά, λες και δεν ξέρουμε ότι όσο πιο πιστός είναι κανείς στα νούμερα των δανειστών, τόσο πιο εξασφαλισμένη καριέρα έχει.

Άρα τι μένει; Η σκέψη ότι ο Προβόπουλος προσεγγίζει το ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μάλιστα να έχει στρατολογηθεί κρυφά στο κόμμα και ρίχνει εσκεμμένα «βούτυρο στο ψωμί» του Τσίπρα, όπως αποφαίνονται οι πονεμένες δεξιές ψυχές. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει βέβαια, καλώς ανησυχεί η Δεξιά. Και κακώς δεν έχει εκφράσει ακόμα τη χαρά της η Αριστερά. Εμείς πάντως έχουμε υποχρέωση από την πλευρά μας να καλωσορίσουμε στο μέτωπο της ανατροπής τον σύντροφο Προβόπουλο….

πηγή> avgi

Σχόλια