Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα…

Θύμα της ακροδεξιάς βίας έπεσε ο 34χρονος, γνωστός για την έντονη δράση του στα αντιφασιστικά κινήματα, Παύλος Φύσσας, μαχαιρωμένος κατάστηθα από ομάδα τραμπούκων φασιστών, έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι.

Το επεισόδιο ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, εντός της οποίας θαμώνες παρακολουθούσαν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο καυγάς που ξεκίνησε για αθλητικά σύντομα εξετράπη σε πολιτική αντιπαράθεση. Το θύμα διαπληκτίστηκε έντονα με έναν 45χρονο, ο οποίος κατά τις ίδιες πηγές πρόλαβε να ειδοποιήσει «φίλους» με sms του να σπεύσουν στην καφετέρια. Ακολούθησε εισβολή ομάδας 15 έως 20 ατόμων -σύμφωνα με μαρτυρίες ντυμένων στα μαύρα- και υπήρξε κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της «συμπλοκής» τραυματίστηκε με τρεις μαχαιριές στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 45χρονου, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, όπως επίσης και το ότι ανήκει ιδεολογικά στην Χρυσή Αυγή. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν επίσης, τους συνεργούς του δράστη, καθώς στην επίθεση μετείχαν γύρω στα δεκαπέντε άτομα.
 
πηγή> piazzadelpopolo

Σχόλια