Τέλος στο ΕΦΑΠΑΞ.. Μείωση 10% στις κύριες συντάξεις, 30% στις επικουρικές!

 
Σε κραχ φαίνεται ότι οδεύουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με τις οφειλές να έχουν εκτιναχθεί κατά 65% και να φτάνουν πλέον τα 8 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τις κύριες συντάξεις να οδηγούνται σε «κούρεμα» 10% , οι επικουρικές να μειώνονται 30% ενώ το εφάπαξ ουσιαστικά καταργείται.

Η πρόβλεψη αυτή, έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Ταμεία Θανάση Καποτά, ενώ όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ, την περιέγραψε με μελανά χρώματα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων Γιώργος Κυριακόπουλος. Ενδεικτικά, ανέφερε πως οι οφειλές στο ΙΚΑ έχουν αυξηθεί κατά 65% για την περίοδο 2010- 2012, καθώς και πως τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 30 με 35% την περίοδο 2009- 2012, αναφέρει το Εθνος.  

Οι εργαζόμενοι στα ταμεία επίσης, έκαναν λόγο για «τραγική έλλειψη σε προσωπικό», καθώς και πως οι συνταξιούχοι είναι αντιμέτωποι με τον πιθανό διπλασιασμό στον χρόνο έκδοσης των κυρίων συντάξεων.

 
Η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια, που όπως υπολογίζουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει μείωση στις κύριες συντάξεις της τάξης του 10%, ενώ το «ψαλίδι» στις επικουρικές θα είναι κοντά στο 30%, με το εφάπαξ ουσιαστικά να καταργείται.
 
 

Σχόλια