Αλέξης Τσίπρας> «Θα λογοδοτήσουν για την οικονομική γενοκτονία» [Βίντεο]


“ Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι καθαρά στο χέρι του λαού να αποφασίσει για το αν θέλει μια κυβέρνηση που θα λέει ναι σε όλα ή μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα αυτονόητα για τη χώρα. ”



«Θα κριθούμε από το χρόνο υλοποίησης των δεσμεύσεών μας- εμείς μπορούμε να περιμένουμε αλλά ο λαός όχι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην εναρκτήρια εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα βολές εναντίον της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι προσπαθεί να κρατηθεί στη εξουσία με νύχια και με δόντια βασιζόμενη στο τρίπτυχο "απολύουμε, κατεδαφίζουμε, εκποιούμε". Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε ότι είναι ικανός μεν αλλά για υπάλληλος της τρόικας και των δανειστών ενώ σχολίασε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δείχνει να χαίρεται κάθε φορά που λαμβάνει συγχαρητήρια για τις επιδόσεις του από το γερμανό ομόλογό του.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, ίσως και με προτροπή των δανειστών ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό "αντί να παίζει το θλιβερό ρόλο του πρόθυμου και υπάκουου μαθητή προς πάσα κατεύθυνση, να αφουγκραστεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι "τρέμουν το ελληνικό πρόβλημα οι ίδιοι που το δημιούργησαν" και αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι η προεκλογική κουβέντα στη Γερμανία κινείται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Φαίνεται ότι η ατζέντα θα ήταν διαφορετική από μια κυβέρνηση διατεθειμένη να διαπραγματευτεί" είπε ο Αλέξης Τσίπρας και διερωτήθηκε ότι πλέον το δίλημμα είναι "μνημόνιο ή δημοκρατία, βαρβαρότητα ή αξιοπρέπεια, συμμαχία των προθύμων ή ΣΥΡΙΖΑ". Μέρκελ και Σόιμπλε υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια αλλά μια διέξοδο από την κρίση. Απηύθυνε προειδοποίηση προς τους δανειστές λέγοντας:" κρατήστε τα λεφτά σας για μια πιο σίγουρη επένδυση, με εμάς θα μπει τέλος στα μνημόνια, τέλος στα νέα δάνεια της υποτέλειας και ομηρίας που δίνονται και το βράδυ επιστρέφονται" και συμπλήρωσε: "τέρμα οι εκβιασμοί γιατί δεν μας κρατάνε από καμία λίστα Λαγκάρντ και Ζίμενς για να μας εκβιάζουν".

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φορτώσει τα χρέη των τραπεζών στην κοινωνία, δεν θα συναινέσει στη συνταγματοποίηση της λιτότητας και δεν θα επιτρέψει το σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ με την εκποίηση δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής. "Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η ασυλία τους θα λάβει τέλος, θα δώσουν λόγο για οικονομική γενοκτονία του τόπου", κατέληξε. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη μάχη για την τοπική αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι θα είναι δύσκολη, καθοριστική και θα κρίνει πολλά για το μέλλον της χώρας. "Πρέπει να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον ίδιο το λαό να νικήσουν σε αυτές τις εκλογές οι δυνάμεις που αντιστέκονται στο μονόδρομο της καταστροφής" είπε ενώ προειδοποίησε ότι η μάχη αυτή θα κρίνει τους υποψήφιους του κόμματος μπροστά σε ένα λαό αυστηρό "που απαιτεί από εμάς αλλά έχει ακόμη επιφυλάξεις".

Αναφορικά με τα σενάρια για το νέο Μνημόνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το νέο δάνειο "σημαίνει το οριστικό τέλος της Ελλάδας ως μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας. Σημαίνει οριστική μετατροπή της χώρας σε οικονομική αποικία των δανειστών, χωρίς δημόσια περιουσία και δημόσιο - κοινωνικό τομέα, χωρίς ανεξαρτησία, υποχείριο των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, των νεοφιλελεύθερων καταστροφικών πολιτικών" και τόνισε πως "ο ελληνικός λαός πρέπει πια να αποφασίσει" εάν "θέλει μια κυβέρνηση που να λέει ναι σε όλα ή θέλει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα αυτονόητα""Αυτή θα είναι μια κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά. Και ο τόπος τη χρειάζεται άμεσα" πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Σε ότι αφορά στην επικείμενη επέμβαση στη Συρία ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι"Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική επέμβαση, με πρόσχημα τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα", ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση Σαμαρά για το «ναι» στις απαιτήσεις των Αμερικανών λέγοντας πως "αυτό όμως που μας εντυπωσιάζει είναι πως την ίδια στιγμή που η πολεμική επέμβαση δεν βρίσκει υποστηρικτές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, βρίσκει απρόσμενους υποστηρικτές στην Ελλάδα" και συνέχισε:

"Πρώτος και καλύτερος ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έσπευσε για λογαριασμό της κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις πριν καν του τις ζητήσουνε. Και ως βασιλικότερος του βασιλέως, ζήτησε επέμβαση στη Συρία πριν καν αποφασίσει ο ίδιος ο Ομπάμα. Και δεύτερος στο χορό της αξιοθρήνητης συμμορίας των προθύμων υποταγμένων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Που λίγες ώρες πριν το βρετανικό Κοινοβούλιο καταψηφίσει τη συμμετοχή της Βρετανίας στην πολεμική επέμβαση, δήλωνε πως είναι επιεικώς άκαιρη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της ελληνικής Βουλής για τη Συρία"

Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "θα είναι μια δύσκολη, κρίσιμη, αποφασιστική μάχη, η οποία θα κρίνει πολλά για το αύριο της χώρας" υπογραμμίζοντας πως "στις εκλογές αυτές πρέπει, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον ίδιο, να νικήσει ο λαός". 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Με πληροφορίες από avgi.gr και enet.gr


> periodista

Σχόλια