Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αθωώνουν Βενιζέλο, ρίχνουν όλη την ευθύνη για την μην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ στο "πολιτικό πτώμα" Παπακωνσταντίνου (Βίντεο)


Στον πρώην τσάρος της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου αποδίδεται από την πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) η όλη ευθύνη γιατί βρέθηκε στο σκοτάδι η λίστα Λαγκάρντ.

Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος καλείται να δικαστεί για δυο κακουργήματα (νόθευση εγγράφου και απιστία στην υπηρεσία) και για ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος). τα αδικήματα της νόθευσης έγγραφου (κακούργημα) κι απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).
Αν αυτά δεν έχουν παραγραφεί –λόγω του περιβόητου νόμου περί ευθύνης υπουργός- να αν μπορεί να σταθούν τεκμηριωμένα στο ειδικό δικαστήριο μένει να το δούμε αν και όταν παραπέμψει.

Σπαρταριστοί οι διάλογοι που ακούστηκαν από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής (Δείτε το βίντεο) ενώ μια γεύση απ’ το δικό του πόρισμα που θα καταθέσει, μάλλον αύριο ο Σύριζα, μας έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος που έκανε λόγο για «συγκάλυψη και κουκούλωμα» του πορίσματος της πλειοψηφίας, εκτιμώντας ότι υπάρχει «μια άνευ προηγουμένου στάση αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας προς τον Ε. Βενιζέλο».

Το πόρισμα κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το ΚΚΕ ζητά την ποινική δίωξη του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας, της νόθευσης και της παράβασης καθήκοντος, χρεώνοντας παράλληλα πολιτικές ευθύνες στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου. Τι κόμμα του Καμένου εκτιμάει ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.




> tsak-giorgis




Σχόλια