Ενωτική παρέμβαση Γλέζου> "Ξεγελιώνται όσοι καραδοκούν να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ" - Κάλεσμα Τσίπρα προς όλους τους πατριώτες δημοκράτες [ΒΙΝΤΕΟ]



«Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται», διεμήνυσε ο Μανώλης Γλέζος, λαμβάνοντας τον λόγο στο συνέδριο του κόμματος μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
 

Ο κ. Γλέζος συμφώνησε με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα «ένα μέλος, μία ψήφος» στο ενιαίο κόμμα, προσθέτοντας, ότι «η διαφορετικότητα των απόψεών μας είναι για μας πηγή δύναμης για τη συνέχεια».

«Η αγωνία μου είναι να μην μετατραπεί κανένα κόμμα της αριστεράς, πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονολιθικό κόμμα, όπου  σ' ό,τι λέει ο αρχηγός θα λέει «ναι»», πρόσθεσε. Διευκρίνισε ότι η πρότασή του για παραμονή των συνιστωσών είχε χρονικό όριο «έως ότου τα μέλη του ενιαίου φορέα να είναι πραγματικά η θέληση του ενιαίου φορέα».

«Δεν είναι προνόμιο το «έως ότου»» είπε ο κ. Γλέζος, τασσόμενος ταυτόχρονα υπέρ της «μιας σημαίας» και κατά των «ειδικών χειροκροτημάτων» (συγκεκριμένων ομιλητών) που «παρά τα 91 μου χρόνια δεν μου ξεφεύγει το ότι πάνε να αντικαταστήσουν άλλες καταστάσεις».



Ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοουμένους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες» απεύθυνε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος του ενιαίου κόμματος Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου.

Ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία». Πρότεινε στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ να ισχύει η αρχή «ένα μέλος, μια ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» και να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Σημειώνεται ότι το πρωί και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής. Μοναδικός υποψήφιος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.


> anemosantistasis

Σχόλια