Νέα αθλιότητα> Κατατέθηκε τροπολογία για να ταξιδεύει ο Αβραμόπουλος με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!


Τροπολογία – ντροπή στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος (συνυπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα) με την οποία θα του δίνεται η δυνατότητα ως υπουργού να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα αεροσκάφη EMBRAER και GULFSTREAM της Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα τα κυβερνητικά αεροσκάφη διατίθενται για τις μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, ενώ πλέον θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (δηλαδή ο κ.Ευ. Βενιζέλος, κάτι, ωστόσο, που δικαιούται έτσι κι αλλιώς ως υπουργός Εξωτερικών) και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να αποσυρθεί άρθρο
“Να αποσυρθεί άμεσα” το άρθρο που περιλαμβάνεται στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, και το οποίο προβλέπει ότι τα αεροσκάφη EMBRAER και GULFSTREAM θα διατίθενται και για τις μετακινήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, εκτός από τις μετακινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, όπως ίσχυε έως τώρα, ζητεί το ΠΑΣΟΚ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αυτή η πρόβλεψη “δεν έχει καμία σχέση με το πολυνομοσχέδιο” και “πρέπει να αποσυρθεί άμεσα”.

> lykavitos

Σχόλια