Εμετός σε συνέχειες


Του Πιτσιρίκου

Νέα σύσκεψη μεταξύ των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη θα πραγματοποιηθεί απόψε, αφού οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους επειδή δεν τους κάνει κανείς άλλος παρέα, οπότε είναι αναγκασμένοι να τρώνε ο ένας τον άλλον στη μάπα. 

Η σύσκεψη θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χτες αλλά ο Φώτης Κουβέλης προέβαλε σθεναρή αντίσταση επειδή ήθελε να πάει σπίτι του και να παρακολουθήσει το «Your Face Sounds Familiar», όπου η αγαπημένη του Μαντώ θα έκανε τον Ταρζάν.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την ΕΡΤ, αν και η αλήθεια είναι πως έχουν καταλήξει σε συμφωνία αλλά δεν ξέρουν πώς να μας το πουν.

Σε δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης δεν αναφέρθηκαν στην ΕΡΤ -αλλά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση-, ενώ, παράλληλα «ξέχασαν» να αναφερθούν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οπότε είναι ολοφάνερο πως δεν τους ενδιαφέρει ούτε για την ΕΡΤ, ούτε για τους εργαζόμενους αλλά μόνο για την προσωπική τους επιβίωση.

Ο Σαμαράς ξέρει πως είναι τελειωμένος, ο Βενιζέλος ξέρει πως είναι για τη φυλακή και ο Κουβέλης είναι η πιο τρανή απόδειξη πως δεν υπάρχει Αριστερά επειδή δεν υπάρχουν αριστεροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν συζήτησαν μόνο το θέμα της ΕΡΤ αλλά και άλλα καυτά πολιτικά θέματα, όπως το όνομα που θα δώσει ο Τσίπρας στον γιο του και το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία επιστρέφει από το σκι και μάλλον θα ασχοληθεί με την πολιτική επειδή κατάλαβε πως -τώρα που το lifesyle και τα λούσα δεν πουλάνε πια- ο μόνος τρόπος για να προσέξουμε τις τουαλέτες της και τα κοσμήματά της είναι να γίνει πρωθυπουργός.

Οι εκλογές μοιάζουν να απομακρύνονται μερικούς μήνες και αυτό είναι πολύ θετικό, αφενός επειδή οι εκλογές δεν παίζουν κανένα ρόλο και αφετέρου επειδή έχει αποδειχτεί εκατοντάδες φορές πως οι Έλληνες δεν ξέρουν να ψηφίζουν.

Πάντως, οι επόμενες εκλογές θα έχουν μεγάλη πλάκα επειδή θα γίνουν μέσα σε πάρα πολύ άσχημες συνθήκες και οι Έλληνες θα χρειαστεί να επιδείξουν κάτι για το οποίο δεν φημίζονται: συνείδηση.

(Η τύχη των εργαζόμενων της ΕΡΤ είναι στα δικά τους χέρια και αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλη δύναμη. Δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει -η εμμονή τους στα κόμματα λέει πως μάλλον όχι-, και αν μπορούν να το διαχειριστούν. Θα το διαπιστώσουμε σύντομα. Το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, εδώ.)

πηγή

Σχόλια