Τσίπρας> “Ο Σαμαράς θα έχει το τέλος του Γ. Παπανδρέου”



Την πρόβλεψη ότι πιθανότατα ο Αντώνης Σαμαράς «θα έχει το τέλος του Γιώργου Παπανδρέου» έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση για τη Μεσόγειο στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Resistance 2013 που οργανώνει κάθε χρόνο η ΚΟΕ, βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι από χθες έχουμε μια νέα κατάσταση στη χώρα και ότι το λαϊκό κίνημα έφερε τα πάνω κάτω. Ο κ. Σαμαράς, πρόσθεσε, έφαγε ένα χαστούκι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και το μεγάλο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας, χαστούκι που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου με αποτέλεσμα, το κύρος του και το όποιο κύρος της κυβέρνησής του, κουρελιάστηκε.

Τα μεγάλα αφεντικά της Ευρώπης και των αγορών, είπε ο κ. Τσίπρας, «του τραβούν δημόσια το αφτί, αμφισβητούν την ικανότητά του να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους». Ωστόσο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς «είχε μια ευκαιρία για μια έξοδο ηρωική και ομαλή. Να πάει σε εκλογές. Στην αρχή ίσως ταλαντεύτηκε. Αργότερα του το ξέκοψαν από τη τρόικα, να μη τολμήσει» και πρόσθεσε:

«Να μου το θυμηθείτε: Το τέλος του θα είναι πιθανότατα μια επανάληψη του τέλους του Παπανδρέου».

Σε οξύτατη κριτική που έκανε και για τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα αυτό, κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Επιτέλους, θα λέγαμε, πολύ άντεξε, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Τσίπρας είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος της λίστας Λαγκάρντ, του κουρέματος και της προσυπογραφής κάθε βάρβαρου μέτρου, ξέχασε για άλλη μια φορά τις χτεσινές του υποσχέσεις και παραμένει όμηρος του Σαμαρά και μπάστακας των μνημονίων».

Για τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο δικομματισμός που ευθύνεται για όλα τα δεινά του λαού και της χώρας, τολμά τώρα να εμφανίζεται με το μανδύα της κάθαρσης, φορά το πηλίκιο του μεταρρυθμιστή, τη φουστανέλα του εθνικού σωτήρα» και πρόσθεσε «σώσον Κύριε τον λαόν σου από τους επίδοξους σωτήρες του, δηλαδή».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα» και για «σύμπραξη από ιδιοτέλειες, φόβους και συμφέροντα» προβλέποντας ότι το σχήμα αυτό δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες, είπε χαρακτηριστικά γιατί «δεν θα τους αφήσει ο λαός μας σε καμιά περίπτωση να πάρουν ανάσα».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε το λαό να αγωνιστεί για την ανατροπή τονίζοντας την ανάγκη «να τελειώνουμε και με τα ανέκδοτα, και με τις συναλλαγές τους στο παρασκήνιο, και με τις εντολές της Μέρκελ και της Λαγκάρντ, και με τα σούρτα φέρτα της τρόικας και με όλη αυτή την ατμόσφαιρα του φόβου και της παρακμής».


> 4news

Σχόλια