"ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ




Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ"

του Γιάννη Κανελλάκη

• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ που δεν ανήκουν στην κατηγορία των τρωκτικών και κομματόσκυλων, αλλά στην κατηγορία των ελεύθερων, ανεξαρτήτων, αδέσμευτων και απροσκύνητων.....

• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ που προσελήφθησαν χωρίς κομματικά κριτήρια, αλλά με τις αξίες τους, τις δυνατότητές τους, τις ικανότητές τους και τα προσόντα τους.
 

• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ που υπηρέτησαν και υπηρετούν την ελεύθερη δημοσιογραφία και το δημοσιογραφικό λειτούργημα χωρίς να υπηρετούν τα κομματικά, προσωπικά, συγγενικά, πελατειακά και άλλα συμφέροντα. Λέμε όχι στους κρατικοδίαιτους και κηφήνες της ΕΡΤ που «διορίστηκαν» εκεί ως χαφιέδες και κυπατζήδες.

Λέμε όχι στους υπηρέτες των κομμάτων που «διορίστηκαν» στην ΕΡΤ με παχυλούς μισθούς για να υπηρετούν τα κομματικά τους αφεντικά.

• Συμπαραστεκόμαστε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που άσκησαν και ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από λογοκρισίες και κατευθυνόμενες ειδήσεις. Αυτοί που σήμερα έριξαν πλερέζες, δεν έκαναν το ίδιο όταν κρατικοδίαιτοι και κηφήνες έπαιρναν 300 και 400 και 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ακόμη και ένα εκ. ευρώ , όταν άλλοι συνάδελφοι απολύονταν, πεινούσαν και έμεναν άνεργοι.


• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ, που έχουν απολυθεί στο παρελθόν και καμία κινητοποίηση δεν έγινε για την επαναπρόσληψή τους.

• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που αρνήθηκαν να γίνουν τσάτσοι κάποιων αφεντικών στην ΕΡΤ και έχασαν την δουλειά τους.



• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ που παρέμειναν δημοσιογράφοι και όχι χαφιεδογράφοι κομμάτων και αφεντικών. Πολλοί απ΄αυτούς που διαμαρτύρονται σήμερα δεν σήκωσαν ποτέ παντιέρα στις αδικίες σε βάρος συναδέλφων. Που ήταν αυτοί οι κρατικοδίαιτοι που εισέπρατταν εκατομμύρια από την ΕΡΤ, δηλαδή τον Ελληνικό λαό; Βγήκαν κάποιες κυράτσες και κάποια μπρόκολα κομμάτων, να πουν το ποιηματάκι τους για το κλείσιμο, δήθεν της ΕΡΤ, μόνο και μόνο να βγάλουν την μούρη τους στον αέρα.



Πήγε και ο κ. Γλέζος, έστειλε και ο κ. Θεοδωράκης μήνυμα. Κρίμα, που και οι δυο τους απουσίαζαν όταν απολύονταν συνάδελφοι και όταν κάποια κομματόσκυλα «άρμεγαν» την ΕΡΤ για χρόνια, εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ και ουδείς έβγαζε άχνα. Ναι, κ. Θεοδωράκη, κι εσύ έφαγες εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό. Να δοθεί η ΕΡΤ σε δημοσιογράφους και όχι σε τσάτσους κομμάτων και κηφηναριά του δημοσιογραφικού κλάδου.

Πόσα από αυτά τα αρπαχτικά της ΕΡΤ «άρμεξαν» από κρατικό κανάλι με τεράστια ποσά μέσα από δήθεν οδοιπορικά ανά την υφήλιο ; Πόσα εκατομμύρια έφαγαν τα λεγόμενα διοικητικά κοράκια της ΕΡΤ ; Πόσα εκατομμύρια έφαγαν παρουσιαστές – τσάτσοι κομμάτων και κηφηναριά – κρατικοδίαιτοι σε βάρος του ελληνικού λαού, που πεθαίνει της πείνας κι αυτοί τα παρουσίαζαν από το κρατικό κανάλι όλα ρόδινα ; Πόσα εκατομμύρια έφαγαν τα λαμόγια επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και τώρα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος ; Πόσα ανδρείκελα δημοσιογρα- φίσκοι έχουν 4 και 5 δουλειές κάθε πήγαιναν κάθε τέλος του μήνα να πάρουν από τα ταμεία της ΕΡΤ το παχυλό και αδούλευτο μισθό ; Πόσοι «τσουβαλιάστηκαν» στα πεδία της ΕΡΤ χωρίς να πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για δημοσιογραφική ή άλλη ειδικότητα ; Πόσοι και πόσοι μπήκαν σε αυτό το κρατικό μαγαζί από το παράθυρο γιατί ήταν κομματόσκυλα, χαφιέδες, ρουφιάνοι υπηρέτες, κυπατζήδες και ασφαλίτες κομμάτων και διαφόρων αφεντικών και προστατών τους; Πόσες κυράτσες, όπως τις αποκαλούν οι ίδιοι στην ΕΡΤ, προσελήφθησαν γιατί ξέρουν να ανοίγουν τα ...πανιά στα σκάφη; Πόσες αγράμματες, άσχετες, πλύστρες, «πορνόβιες και παρτουζόβιες» όπως τις αποκαλούν σε κανάλια, μπήκαν στην κρατική ΕΡΤ και εισέπρατταν απίστευτους μισθούς μόνο και μόνο γιατί «έκαναν βίζιτες σε αφεντικά» όπως ακουγόταν έντονα στην πιάτσα ; Πόσα «σκουλήκια και ερπετά» που το έπαιζαν δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίνες εισέπρατταν «άγρια ποσά» σε βάρος του λαού που πλήρωνε «χαράτσια» στην ΕΡΤ ;



Φτάνει πια! Όχι άλλο νταβατζιλίκι, όχι άλλο κηφηναριό! Η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει σύντομα με πραγματικούς συναδέλφους και όχι με πιόνια, ανδρείκελα, κηφηναριά... κρατικοδίαιτους, ρουφιάνους... ανίκανους!

• Πόσα λογιστήρια διέθετε η ΕΡΤ ;
• Πόσες γραμματείς ;
• Πόσους μπράβους ;
• Πόσους θυρωρούς ;
• Πόσους χαφιέδες;
• Πόσους ρουφιάνους ;
• Πόσες ...εταίρες ;
• Πόσους ...γαμπροί ;
• Πόσους πολυθεσίτες ;
• Πόσους αργόμισθους ;
• Πόσους κωλοσφουγγάριους ;

Δάκρυσαν και στενοχωρήθηκαν οι ...για το «κλείσιμο του μαγαζιού» που λεηλατούσαν και ξεζούμιζαν για χρόνια. Όπως και κάποιοι « γαμπροί» που σύχναζαν στα καφέ και πληρωνόντουσαν από τον ελληνικό λαό... Θα επανέλθουμε και με ονόματα σε όλο τους το φάσμα και με τις περιουσίες που απέκτησαν με λεφτά της ΕΡΤ. Προς το παρόν να επιστρέψετε τα χρήματα του ελληνικού λαού που εισπράξατε παράνομα, εσείς οι απατεώνες και οι απατεώνισσες, πριν σας καλέσουν οι εισαγγελείς να σας φορέσουν τις χειροπέδες.

Αλήτες! Καληνύχτα σας. 


> ksipnistere

Σχόλια