Απίστευτο> Δεήσεις στη Βουλγαρία για να σταματήσουν οι αυτοκτονίες!Δεήσεις θα γίνουν την Παρασκευή και την Κυριακή σε όλους τους χώρους λατρείας των μεγάλων θρησκειών στη Βουλγαρία για να τερματιστεί το κύμα των αυτοκτονιών, που έχουν πολλαπλασιαστεί με την κλιμάκωση της οικονομικής και της πολιτικής κρίσης στη χώρα τους τελευταίους μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.


«Προσευχόμαστε για να δοθεί τέλος στον εξτρεμισμό και στις αυτοκτονίες. Προσευχόμαστε για να διαβούμε, με καρτερικότητα και αξιοπρέπεια, αυτή την πολιτική και οικονομική κρίση», δήλωσε ο Πλεβνέλιεφ έπειτα από συνάντησή του με εκπροσώπους των Εκκλησιών των ορθοδόξων, των καθολικών, των προτεσταντών χριστιανών, των μουσουλμάνων, των εβραίων και των Αρμενίων.

Οι αυτοπυρπολήσεις, νέο φαινόμενο στη Βουλγαρία, έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή πέντε ανθρώπων από την 19η Φεβρουαρίου, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τρεις απόπειρες αυτοπυρπόλησης έχουν αποτραπεί από την αστυνομία, ενώ πάνω από δέκα άνθρωποι ακόμα έχουν απειλήσει να θέσουν τέλος στη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο.

Σχεδόν 200 άνθρωποι συνολικά έχουν αυτοκτονήσει στη χώρα από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Νάκοφ, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας, τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα Τρουντ.

«Εμείς οι Βούλγαροι χρειαζόμαστε πίστη και ελπίδα. Η πίστη θα μας βοηθήσει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και στον δρόμο που ακολουθούμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της χώρας.

Πάνω από το 80% των Βούλγαρων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, ενώ το 13% είναι μουσουλμάνοι. Μετά την κατάρρευση το 1989 του κομμουνιστικού καθεστώτος, που επέβαλε θεσμικά τον αθεϊσμό, πάρα πολλοί Βούλγαροι, αποπροσανατολισμένοι από τη φτώχεια και την ανεργία που ενέσκηψε στη χώρα, στράφηκαν προς τη θρησκεία.


Το νοσοκομείο Λόζενετς της Σόφιας, ανακοίνωσε ότι αρχίζει συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχιατρικής αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης δωρεάν για όλους τους Βούλγαρους πολίτες.


πηγή

Σχόλια