Ο Χίτλερ είχε αποδεχθεί το χρέος του προς την Ελλάδα> Έγγραφο - Ντοκουμέντο;Ο Χίτλερ είχε ξεκινήσει να αποπληρώνει το χρέος του προς την Ελλάδα αυτό αποκαλύπτει έγγραφο - ντοκουμέντο. Ο νόμος είναι με το μέρος μας, στη διεκδίκηση της επιστροφής του αναγκαστικού δανείου, ανάμεσα στους ναζί και την Τράπεζα της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της κατοχής, σύμφωνα με έγγραφο- ντοκουμέντο, που δημοσιεύει η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην απόρρητη έκθεση που συντάχθηκε από τον Επίτιμο Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ι. Παπανικολάου και η οποία έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση, υπάρχει έγγραφο-ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι το Γ’ Ράιχ είχε αρχίσει την αποπληρωμή των δόσεων του κατοχικού δανείου την περίοδο 1943-44 σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει το νομικό χαρακτήρα του δανείου και είχε δώσει την εντολή για την αποπληρωμή του, την οποία σταμάτησαν οι μεταπολεμικές γερμανικές κυβερνήσεις!!! 


Στο πόρισμα υπογραμμίζεται ότι το ζήτημα του δανείου δεν σχετίζεται με τη συμφωνία για καταβολή αποζημιώσεων που είχε υπογραφεί το 1960, η οποία μάλιστα αφορούσε μέρος των επανορθώσεων. 

Η πολυσέλιδη έκθεση που συντάχθηκε από τον επίτιμο Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, παραδόθηκε στους Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

πηγή

Σχόλια