Νίκος Σειραγάκης> Συνεχίζεται για 4η μέρα η δίκη του κατηγορούμενου για δεκάδες περιπτώσεις παιδεραστίας


Βούρκωσε από το βήμα του μάρτυρα κατηγορίας, αστυνομικός που συμμετείχε στην αυτόφωρη σύλληψή του. Συνεχίζεται για 4η μέρα η δίκη Σειραγάκη- Αναμένεται η απολογία του κατηγορούμενου για δεκάδες περιπτώσεις παιδεραστίας


Στο βήμα του μάρτυρα, στην αίθουσα του Μ.Ο.Δ. Πειραιά, ένας αστυνομικός βουρκωμένος απαντά στις ερωτήσεις της δικαστικής έδρας και των συνηγόρων, για τα γεγονότα την ημέρα της επ’ αυτοφώρω σύλληψης του παιδεραστή Σειραγάκη.

Δικαστές και ένορκοι παγώνουν με την περιγραφή του μάρτυρα. Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής διακατέχονται από ρίγος. Οι αστυνομικοί που φρουρούν τον κατηγορούμενο παιδεραστή ανατριχιάζουν από όσα λέει ο μάρτυρας-αστυνομικός.

Κι όμως, ο Σειραγάκης ακόμα και εκείνη την στιγμή επιβεβαιώνει την κτηνωδία του.

Στρέφεται στους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, γελάει και τους λέει χαιρέκακα, ειρωνικά ότι δεν έχουν το βίντεο από την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του. Γεγονός που χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση στο ΜΟΔ Πειραιά.

Βέβαια, κατά την ανάγνωση των εγγράφων το περιεχόμενο κάποιων εξ αυτών συγκλόνισαν δικαστές, ενόρκους, συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής αλλά ακόμα και τους αστυνομικούς που έχουν επιφορτιστεί με τη φρούρησή του και τη φρούρηση της Δικαστικής αίθουσας.


Χθες, ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας και η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τα αναγνωστέα έγγραφα.
Τον κατάλογο των μαρτύρων έκλεισαν έξι αστυνομικοί. Πέντε της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ένας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώτοι ανήκαν στην ομάδα παρακολούθησης του παιδεραστή Σειραγάκη επί μήνες, με εντολή του διοικητή τους, μετά τις καταγγελίες που είχαν φτάσει στην υπηρεσία τους, μέχρι και την αυτόφωρη σύλληψή του την 1η Δεκεμβρίου 2011. Ο τελευταίος αστυνομικός-μάρτυρας, ήταν εκείνος που εξέτασε τους υπολογιστές του παιδεραστή μετά την κατάσχεσή τους από το σπίτι του, όπου και βρέθηκε παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Σήμερα στις 10.30 το πρωί η δίκη θα συνεχιστεί με τα αναγνωστέα έγγραφα, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου παιδεραστή. Αν και στην έναρξη της δίκης είχε δηλώσει τέσσερις μάρτυρες, χθες έκανε γνωστό στο Δικαστήριο ότι κατ’ επιθυμία του θα εξεταστούν μόνο δύο. Ένας του αδελφός και ένας ψυχίατρος τον οποίο έχει ορίσει από την διαδικασία της ανάκρισης ως πραγματογνώμονα.
 

Μετά τους μάρτυρες υπεράσπισης θ’ ακολουθήσει η απολογία του κατηγορουμένου, εφ’ όσον το επιτρέψει ο χρόνος.
Πάντως, γίνεται μια προσπάθεια των παραγόντων της δίκης να επισπευθεί η διαδικασία με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η δίκη άμεσα και να εκδοθεί απόφαση τη Μ. Δευτέρα.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν ξεπεραστούν κάποια υπηρεσιακά ζητήματα των δικαστών, διότι έχουν χρεωθεί και άλλες υποθέσεις που επείγουν, η απόφαση θα εκδοθεί μετά το Πάσχα με επικρατέστερη ημερομηνία την 16η Μαΐου.

«Εκτός από αστυνομικός είμαι και άνθρωπος. Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου θύμα του»

Εμφανώς συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα κατηγορίας χθες, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. Επί μήνες συμμετείχε στην παρακολούθηση του προπονητή-παιδεραστή αλλά και αποτελούσε μέλος της ομάδας αστυνομικών που εισέβαλλαν στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελέα, όπου και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω να κακοποιεί δύο ανήλικους.

Ο μάρτυρας αστυνομικός βούρκωσε όταν μετά από ερώτηση της προέδρου του Δικαστηρίου, άρχισε να αναφέρεται στο ιστορικό της σύλληψης του παιδεραστή το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου 2011.
Φέρεται να ζήτησε συγνώμη από το Δικαστήριο για την συγκίνησή του, λέγοντας πως εκτός από αστυνομικός είναι και πατέρας και ότι η εικόνα που αντίκρισε την στιγμή της επ’ αυτοφώρω σύλληψης του παιδεραστή τον σόκαρε, όπως τον σοκάρει κάθε φορά που την επαναφέρει στη μνήμη του. Είναι εικόνα που δεν αντέχεται, φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας, έντονα.

Όση ώρα διαρκούσε η εξέταση του αστυνομικού, για το σκηνικό της επ’ αυτοφώρω σύλληψης, δικαστές, ένορκοι και Πολιτική Αγωγή είχαν μείνει άφωνοι, παγωμένοι, συγκλονισμένοι…

Αυτήν την «σιγή πόνου» διέκοψε ο κατηγορούμενος παιδεραστής καθώς, ενώ ο αστυνομικός αναφερόταν στο τι είδε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του, κι επειδή εκείνος υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί τον βρήκαν στο διάδρομο, ο παιδεραστής εστράφη στους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και τους είπε με κτηνώδη ειρωνεία ότι δεν έχουν στη δικογραφία το βίντεο να τον δείχνει στην κρεβατοκάμαρα. Και το χρησιμοποίησε αυτό ως ατού έναντι της αναφοράς που έγινε για βίντεο που βρέθηκε και περιείχε υλικό από τις διαστροφές του. Το συγκεκριμένο βίντεο, ο κατηγορούμενος το αρνιόταν μέχρι που αποκαλύφθηκε από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής πως ο παιδεραστής σε επιστολή που είχε στείλει σε άτομο από την φυλακή, παραδεχόταν ότι το βίντεο το είχε τραβήξει ο ίδιος με το κινητό του κι ότι στη συνέχεια έχασε το κινητό του.

Η αποκάλυψη αυτή ήταν φυσικό να εκνευρίσει τον παιδεραστή και να προσπαθήσει να αντεπιτεθεί στους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής.

Ο παραπάνω αστυνομικός-μάρτυρας, εξεταζόμενος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολύμηνη παρακολούθηση, όπως και ανακριτικά είχε καταθέσει ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ στην ερώτηση της έδρας γιατί καθυστέρησε τόσους μήνες η σύλληψη του παιδεραστή.

Αναφέρθηκε δηλαδή στο διαμέρισμα-καταφύγιο του παιδεραστή στην περιοχή του Κουμπέ, στο οποίο οι αστυνομικοί έβλεπαν ότι πηγαίνει ανήλικους, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν έφοδο διότι δεν γνώριζαν με βεβαιότητα τι συμβαίνει στο εσωτερικό του. Μια αποτυχημένη έφοδος, όπως φέρεται να είπε, θα είχε τινάξει στον αέρα όλο το σχέδιο για την σύλληψη του παιδεραστή και δεν θα γινόταν ποτέ η σύλληψή του. Στη συνέχεια άλλαξε καταφύγιο, σύχναζε στο πατρικό του σπίτι αλλά και εκεί ήταν δύσκολο να επιχειρηθεί έφοδος των αστυνομικών, θα ήταν ένα ρίσκο που θα μπορούσε να είχε το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Όταν πλέον εγκατέλειψε και το δεύτερο καταφύγιο, οι αστυνομικοί, όπως είπε ο μάρτυρας, τον έβλεπαν να πηγαίνει με μικρά παιδιά στο ίδιο του το σπίτι και θεωρούσαν απίθανο να το χρησιμοποιεί για τις διαστροφικές- κακουργηματικές του πράξεις.


Επειδή όμως είχε περάσει αρκετός χρόνος, σχεδίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας έφοδο στο σπίτι του, ρισκάροντας ωστόσο, γιατί δεν υπήρχε βεβαιότητα για το τι θα βρουν στο εσωτερικό.Οι αστυνομικοί, μετά από μέρες οργάνωσης και σχεδιασμού, βάσει του σπιτιού όπως το έβλεπαν εξωτερικά, σχημάτισαν τη χωροταξία του κι έτσι όταν έσπασαν την πόρτα έσπευσαν στην κρεβατοκάμαρα όπου διαπίστωσαν ότι συνέβαινε το αδιανόητο.
Έτσι μπήκε τέλος στη δράση του παιδεραστή, ο οποίος μάλιστα όταν οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά του, όπως φέρεται να ανέφερε ο μάρτυρας, είπε μια φράση μόνο: «καταστράφηκα».



Όπως επεσήμανε ο μάρτυρας αστυνομικός, όλη η ομάδα παρακολούθησης βασιζόταν στις εντολές του τότε προϊσταμένου τους, δηλαδή του Νίκου Κουρμούλη.

Και άλλοι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, στις ερωτήσεις που τους έγιναν, όταν ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα κατέθεσαν παρόμοια με τον συνάδελφό τους τα γεγονότα.
Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας φέρεται να ανέφερε στην έδρα του ΜΟΔ ερωτώμενος σχετικά, ότι η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του Σειραγάκη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, χρειαζόταν λεπτούς χειρισμούς και εχεμύθεια ώστε να γίνει εφικτό το σημερινό αποτέλεσμα. Να βρεθεί δηλαδή κατηγορούμενος για 48 κακουργήματα που αφορούν τις ψυχές και τις ζωές μικρών παιδιών.

Συνάδελφος του παραπάνω μάρτυρα, κατέθεσε σχετικά με την δραστηριότητα του παιδεραστή στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, μετά την ανάκτηση των δεδομένων που υπήρχαν στο chat  και τα οποία είχε διαγράψει ο δράστης. Η ανάκτηση έγινε μέσω της τεχνολογίας και ύστερα από εισαγγελική εντολή μετά την σύλληψη του παιδεραστή. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο μάρτυρας φαίνεται να είπε πως στο χώρο αυτό υπήρχαν απίστευτες συνομιλίες του με ανήλικους, παιδεραστικού περιεχομένου αλλά ακόμα και επιχείρηση μύησης ανηλίκων μέσα από το χώρο αυτό, όπου τους εξηγούσε την «διαστροφική του φιλοσοφία για τους ρούκις», μέσω της οποίας θα γινόταν οι ανήλικοι σπουδαίοι και τρανοί.

Πόπη Παπαδάκη- Ρεθυμνιώτικα Νέα
 
 

Σχόλια