Το τσίρκο της ΔΗΜΑΡ ξαναχτύπησε με “πανηγυρικό” για την Κύπρο.





Η περιπέτεια της Κύπρου ακυρώνει τους προπαγανδιστικούς μύθους για μονομερείς λύσεις που οδηγούν έξω από την ευρωζώνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά: 

«Η απόφαση είναι επώδυνη και εκφράζει την κυριαρχία συντηρητικών πολιτικών που
υπονομεύουν την ενότητα και την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Όμως η επίτευξη λύσης......
εντός ευρώ είναι η αναγκαία επιλογή. Μόνον έτσι η Κύπρος αποφεύγει την οικονομική και πολιτική απομόνωση και τη χρεοκοπία. 


Είναι θετικό γεγονός η κατηγορηματική επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ καθώς και η προστασία των καταθέσεων στα καταστήματα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μαζί με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.


Στη νέα κατάσταση η Κύπρος έχει ανάγκη από ευρωπαϊκή υποστήριξη για την αντιμετώπιση της ύφεσης.


Η Κύπρος παραμένει μέρος του αγώνα για αλλαγή πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η ευρωπαϊκή ιδέα να ανανεωθεί στη συνείδηση των λαών, η οικονομική και η πολιτική ενοποίηση να προωθηθεί με αποφασιστικά βήματα».


>lalipouli

Σχόλια

Ο χρήστης aris είπε…
Κατέρρευσε ο μύθος ότι για την Κυπριακή κρίση φταίει το ελληνικό κούρεμα. Η Κύπρος ήταν εκτός αγορών πριν από το κούρεμα. Είχε δε ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα πριν από την ελληνική κρίση. Το 2010 όμως, οι Κύπριοι τραπεζίτες αγόρασαν ελληνικά ομόλογα από την Ντόιτσε Μπανκ.Το 2012 αγορασαν 5 ΔΙς Η δικαιολογία ήταν ότι τα πήραν φθηνά και θα είχαν μεγάλα περιθώρια κέρδους ακομη και με κουρεμα 30%. βέβαια την πάτησαν με το κούρεμα. Η Κύπρος, δηλαδή, πλήρωσε την απληστία των τραπεζών της να κερδοσκοπήσουν στην τραγωδία της ελληνικής κρίσης." τωρα τι δουλεια έχει η ΔΗΜΑΡ σε όλη αυτή την ιστορία ενας θεός ξέρει