«Το πρόγραμμα της τρόικας θα εκραγεί σαν βόμβα στα χέρια της»

“ Η τρόικα είναι απολύτως αδιάφορη για την ελληνική κοινωνία
Στην πρωινή εκπομπή του ΑNT1 μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Έχουμε θέσει εαυτόν ως έθνος υπό διεθνή λογιστικό έλεγχο, ακόμα και για τομείς της καθημερινότητας μας, άλλωστε η ίδια η τρόικα γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να κάνει βιώσιμο το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.
 

Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας διευκρίνισε πως η τρόικα είναι απολύτως αδιάφορη για την ελληνική κοινωνία και ότι το πρόγραμμα προσαρμογής «δεν έχει καμία λογική, κανέναν ειρμό και θα εκραγεί σαν αυτοσχέδια βόμβα στα χέρια της τρόικας».

Ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως «απλά η τρόικα δεν μπορεί να το ομολογήσει αυτό πριν τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε επί της ουσίας τους ενδιαφέρει η Ιταλία και η Ισπανία, η Ελλάδα είναι απλώς το μέσον»... Όσον αφορά στη στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο καθηγητής υπογράμμισε πως ότι ο τότε πρόεδρος του Eurogroup, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Τρεμόντι, τον Οκτώβριο του 2010, σε άρθρο τους στους Financial Times, πρότειναν ευρωομόλογα. «Του τα' ψαλλε η Μέρκελ του Γιούνκερ και υποχώρησε», είπε ο. κ. Βαρουφάκης.

Δείτε το video


Σχόλια