Αυτή είναι η ιστορία μας, αυτό το όνειρο μας, αυτή και η απάντηση μας….!

Το ακόλουθο άρθρο αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού παιδείας για την συγχώνευση Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά, το οποίο προβλέπει όχι μόνο την αλλαγή τοποθεσίας των τμημάτων αλλά και την αλλαγή του τίτλου σπουδών...

Όπως για όλα τα τμήματα έτσι και για το Τ.Ε.Ι Ιόνιων Νήσων του νομού Κεφαλληνίας, η ανακοίνωση αυτή ήρθε σαν ‘’κεραυνός εν αιθρία’’ και προκάλεσε την δυσαρέσκεια των φοιτητών, οι οποίοι βάση της ανακοίνωσης στερούνται το δικαίωμα να σπουδάσουν το αντικείμενο που έχουν επιλέξει. 

Οι φοιτητές έξαλλοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πάνε πουθενά και ότι θα αγωνιστούν προκειμένου το Τ.Ε.Ι Ιόνιων Νήσων να παραμείνει ανοιχτό. Το παρακάτω άρθρο αναφέρετε στους φοιτητές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Τ.Ε.Ι Ιόνιων Νήσων, με το οποίο δίνουν την δική τους απάντηση ως προς τα γεγονότα.

Τίτλος : Αυτή είναι η ιστορία μας, αυτό το όνειρο μας, αυτή και η απάντηση μας….!

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα… Πριν από περίπου τρία χρόνια ήρθαμε σ’ αυτό το όμορφο νησί… Για πολλούς από εμάς ήταν μεγάλη η αλλαγή… τόσο μακριά από την ζεστασιά και την ασφάλεια του σπιτιού μας… Η διαδρομή έδειχνε να είναι μεγάλη, συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας μας κατέκλυζαν… Μαζί μας εκτός από βαλίτσες γεμάτες πράγματα, κρατούσαμε και μια βαλίτσα γεμάτη με όνειρα και ελπίδες…. 

Εγκαταλείψαμε τις παλιές μας ζωές ξεκινώντας για κάτι καινούριο… Ναι λοιπόν, εμείς επιλέξαμε να φοιτήσουμε στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Τ.Ε.Ι Ιόνιων Νήσων, και αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα μιας απερίσκεπτης απόφασης ή μιας απλής διαδικασίας, αλλά ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας που καταβάλαμε και επίσης μια ουσιαστική απόφαση για το μέλλον μας.
Εμείς λοιπόν εναποθέσαμε τις ελπίδες και τους στόχους μας σε αυτή την σχολή, της οποίας το αντικείμενο μας κέρδισε εξολοκλήρου και κατάφερε να γίνει πρωταρχικός μας στόχος η απόκτηση του πτυχίου αυτού. Έπειτα, κάθε ημέρα, μήνας, χρόνος που περνούσε όλο και πιο κοντά πλησιάζαμε στους στόχους μας… και τώρα που σχεδόν τους αγγίζουμε, ξαφνικά εμφανίζονται εκείνοι με τις γελοίες ‘’αποφάσεις’’ τους και προσπαθούν να μας απομακρύνουν από αυτούς, δίχως να αναλογιστούν τις συνέπειες και το αντίκτυπο που αυτό θα επιφέρει σε εμάς… Έτσι αντιμετωπίζει το κράτος το μέλλον της Ελλάδας, την νέα γενιά! Με ποιο δικαίωμα μπαίνουν αυτοί οι άνθρωποι στις ζωές μας και τις αναποδογυρίζουν??
 
Με ποια δικαιολογία μας στερούν το δικαίωμα της επιλογής?? Με ποια λογική μας αλλάζουν το αντικείμενο το που επιλέξαμε να σπουδάσουμε?? Ποια δημοκρατία, ποια παιδεία, και ποιο κοινό καλό?? κανένα είδος ηθικής και δυστυχώς κανένα είδος ντροπής και ονείδους δεν υφίσταται όταν προβάλλονται τέτοιου είδους καταστροφικά ‘’σχέδια’’ και μάλιστα με την απειλή της μετατροπής τους σε νόμιμα…! Όχι κύριοι… εμείς δεν σπαταλήσαμε από την ζωή μας χρόνια γεμάτα κόπο, εργασία, άγχος, εκπαίδευση, διάβασμα, για να φτάσουμε στο σημείο αυτό… 
Οι οικογένειες μας στερήθηκαν τα πάντα για να μας χαρίσουν τα όνειρα μας και για να βγούμε μια μέρα σ’ αυτήν την κοινωνία με το κεφάλι ψηλά, έχοντας τα κατάλληλα εφόδια. Ακουστέ λοιπόν Κύριοι… το Τ.Ε.Ι Ιόνιων Νήσων είναι κάτι παραπάνω από ζωντανό, διαθέτει φωνή και μάλιστα κραυγαλέα…. 

Εκείνο μας φιλοξένησε, μας εκπαίδευσε και τώρα εμείς θα κάνουμε πράξη αυτό που ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα, θα Επικοινωνήσουμε, θα ακουστούμε και θα προωθήσουμε τα συμφέροντα μας με όλα τα μέσα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα παρατήσουμε, διότι θα ήταν σαν να προδίδουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, αλλά και στις προηγούμενες που αγωνίστηκαν στο παρελθόν και συνέβαλλαν στην δημιουργία ενός ιδανικού τμήματος. Θα παλέψουμε λοιπόν ακόμη και αν είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνουμε πάνω στη γη…!!! 

Είμαστε εδώ και εδώ θα παραμείνουμε! ο λόγος μας ενάντιας στον δικό σας κύριοι….!

Σχόλια