Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής> ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Για τις αυθαιρεσίες του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δ.Ε Ανατ. Αττικής

Ο Προϊστάμενος Δ.Δ.Ε , για να καλύψει την κυβέρνηση που έχει αφήσει χωρίς εκπαιδευτικούς τα σχολεία επί 6 μήνες, επεμβαίνει στα προγράμματα των σχολείων, τα τροποποιεί , αναθέτει τη διδασκαλία μαθημάτων σε συναδέλφους , υποκαθιστώντας το σύλλογο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, και δίνει εντολές για εκ περιτροπής διδασκαλία μαθημάτων.

Η παρέμβασή του στο 1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου εισάγει νέα ήθη στη λειτουργία των σχολείων. Αντί να απαιτήσει από το Υπουργείο το διορισμό συναδέλφων (35 ώρες ακάλυπτες ΠΕ4 από την αρχή της σχολικής χρονιάς), φορτώνει το πρόβλημα της λειτουργίας των σχολείων στους ώμους των συναδέλφων και καλεί τη διεύθυνση του σχολείου να αυθαιρετήσει και να υποκαταστήσει τις αρμοδιότητες του συλλόγου διδασκόντων. 

Στη συνάντηση που είχαν το Δ.Σ της ΕΛΜΕ και σύλλογοι γονέων με τον Προϊστάμενο, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ.Δ.Ε, την Τρίτη,12/2, για τα κενά σε διδακτικό προσωπικό που υπάρχουν ακόμη, ο Προϊστάμενος δήλωσε ότι έχει προτείνει στο Υπουργείο την αύξηση(!) του ωραρίου των εκπαιδευτικών, για να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού. 

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και καλεί τον Προϊστάμενο να σταματήσει να φορτώνει το πρόβλημα της κάλυψης των κενών στους συναδέλφους. 

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί επίσης τους συλλόγους διδασκόντων να υπερασπισθούν τους συναδέλφους που δέχονται τις πιέσεις της διοίκησης, να μην αναθέσουν υπερωρίες σε κανένα συνάδελφο και περιφρουρήσουν τα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματά μας. 

Η ανάθεση της διδασκαλίας μαθημάτων και η έγκριση του προγράμματος είναι αρμοδιότητες του συλλόγου διδασκόντων.( ΦΕΚ 1340/2002, άρθρο 39,παρ.4.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου, την ανάθεση στο διδακτικό προσωπικό της διδασκαλίας των μαθημάτων στις τάξεις και τα τμήματα.) 

Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Άννα Μπαχτή Παναγιώτης Μιχαλόπουλος 


> Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Σχόλια