«Οι νέοι της Αθήνας κλαίνε από τα δακρυγόνα» τραγουδά ο Νικ Κέιβ [ΒΙΝΤΕΟ]

Με τον τίτλο Lightning Bolts (Κεραυνοί) και με πηγή έμπνευσης τις διαδηλώσεις που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, ο διάσημος τραγουδοποιός Νικ Κέιβ, έγραψε και ερμήνευσε ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Ελλάδα.

 «Οι νέοι της Αθήνας κλαίνε από τα δακρυγόνα» τραγουδά ο Νικ Κέιβ

Στο τραγούδιο καλλιτέχνης φαίνεται να συζητά με τον Δία, μιλά για κεραυνούς, περιστέρια με αντιασφυξιογόνες μάσκες στο λίκνο της Δημοκρατίας, αλλά και για τη νεολαία της Αθήνας που κλαίει από τα δακρυγόνα, όπως επίσης και την απόγνωση. 


 «Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα, ενώ εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου» αναφέρει στο τραγούδι ο Νικ Κέιβ.

 «Ο Δίας γελά, αλλά είναι από τα δακρυγόνα. Με ρωτά πώς είμαι... Λέω: Δία, μην τα ρωτάς... Οι κεραυνοί μου είναι δονήσεις χαράς (...) Στο λίκνο της δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες (...) Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν πια. Τις νύχτες τους βλέπω να κοιμούνται και να κλαίνε ακατάπαυστα. Δεν φταίνε τα δακρυγόνα. Οι άνθρωποι με ρωτούν πώς είμαστε. Είμαστε, λέω, κυρίως χαμένοι» είναι κάποια από τα σημεία στο τραγούδι.

 H αγάπη του Νικ Κέιβ για την Ελλάδα είναι γνωστή, καθώς έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας. Η μουσική του Κέιβ, με τη συντροφιά των Bad Seeds από το 1984, χαρακτηρίζεται από συναισθηματική ένταση, μία ευρεία ποικιλία επιρροών και λυρικές εμμονές με τη θρησκεία, το θάνατο, την αγάπη και τη βία. 
πηγή> ethnos

Σχόλια