Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ> ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έξι (6) μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει σκοπό να καλύψει τα κενά σε διδακτικό προσωπικό. Σκάνδαλο είναι και όχι απλή είδηση το γεγονός ότι υπάρχουν σχολεία στα οποία δεν έχει αρχίσει ακόμη η διδασκαλία κάποιων μαθημάτων.

Η διοίκηση επιχειρεί να καλύψει τα κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων , με μείωση των ωρών διδασκαλίας, δηλ. με τροποποίηση του αναλυτικού προγράμματος, με μετακινήσεις μαθητών και καθηγητών, με καταργήσεις κάποιων μαθημάτων, ή με την εκ περιτροπής διδασκαλία κάποιων μαθημάτων(!) στο ίδιο σχολείο, ή με ανάθεση υπερωριών.

Η πολιτική αυτή του Υπουργείου παιδείας δε λαμβάνει υπόψη τις ολέθριες παιδαγωγικές και ψυχολογικές συνέπειες για τους μαθητές από την αλλαγή διδασκόντων στη μέση της χρονιάς, από τις συγχωνεύσεις τμημάτων, από τη μη διδασκαλία κάποιων μαθημάτων .

Μπορεί η τρόικα και το Υπουργείο παιδείας να ενδιαφέρονται μόνο για την αφαίμαξη του λαού, αδιαφορώντας για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας, αλλά εμείς έχουμε παιδαγωγική ευθύνη απέναντι στους μαθητές μας και δε θα συναινέσουμε στον ευτελισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην υποβάθμιση της διδασκαλίας κάποιων μαθημάτων, επειδή η πολιτεία αρνείται να διορίσει εκπαιδευτικούς.

Το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές να μην αποδεχθούν συγχωνεύσεις τμημάτων, τροποποίηση- κατά παράβαση του ισχύοντος νομικού πλαισίου- του αναλυτικού προγράμματος, μετακινήσεις συναδέλφων, 6 μήνες μετά την έναρξη μαθημάτων.


Καλεί επίσης τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην υλοποιήσουν απόφαση του Υπουργείου παιδείας που θα δυναμιτίσει τις σχέσεις μεταξύ όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, παίρνοντας αποφάσεις που μας εκθέτουν στα μάτια των μαθητών μας.

Είναι υποκρισία να επικαλείται η διοίκηση το συμφέρον και την ισότιμη μεταχείριση όλων των μαθητών ,για να δικαιολογήσει τις περικοπές των ωρών διδασκαλίας, όταν ή ίδια η διοίκηση επί 6 μήνες αδιαφορεί για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προτάσσει τη δημοσιονομική προσαρμογή από το συμφέρον των μαθητών.


Είναι επίσης υποκρισία από τη μία η κυβέρνηση να επιστρατεύει απεργούς επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος και από την άλλη να επιδεικνύει τέτοιο έλλειμμα ευαισθησίας, ομολογώντας με κυνισμό ότι από τα 1600 κενά θα καλυφθούν μόνο 124. Η εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού δεν άπτεται του δημοσίου συμφέροντος;

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ στηρίζει και είναι στο πλευρό του συλλόγου των διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Κορωπίου, που δεν αποδέχεται πρόταση της διοίκησης για μείωση των ωρών διδασκαλίας στο μάθημα της φυσικής ή για εκ περιτροπής διδασκαλία του μαθήματος.

Τα κενά να καλυφθούν με διορισμούς. Όχι στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.


Η πρόεδρος Ο γραμματέας


Άννα Μπαχτή Πάνος Μιχαλόπουλος


Σχόλια