Παραπέμπονται για ανακριβή πόθεν έσχες Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος Δούκας


Παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» οι Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος Δούκας, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.Η απόφαση για τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου ήταν ομόφωνη, και αφορά το ποσό των 2,3 εκατ. δολαρίων που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην ύπαρξη λογαριασμού 2,3 εκατ. δολάρια της συζύγου του στην τράπεζα HSBC ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο ίδιος στην αρχή είχε ισχυριστεί πως πρόκειται για λογαριασμό που άνοιξε η κυρία Σταυρούλα Κουράκου με τον πρώτο της σύζυγο για την αποκατάσταση των δύο γιων τους.

Ωστόσο σε νεότερη κατάθεσή του ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε πως o επίμαχος λογαριασμός περιείχε κεφάλαια από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές εκ των οποίων τα μισά χρήματα είναι δικά του.

Παράλληλα, παραπέμπεται ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, για ποσό της τάξης του 1,1 εκάτ ευρώ που δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες του.

Ειδικότερα, ο κ. Δούκας, το 2009 εμφάνιζε καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ ενώ το 2010 στο πόθεν έσχες του οι καταθέσεις παρουσίασαν μείωση μεγαλύτερη του 1 εκατομμυρίου ευρώ για την οποία προσκόμισε παραστατικά, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται ότι το ποσό βρίσκεται σε λογαριασμό σε ξένη τράπεζα και το οποίο φέρεται να ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή Πόθεν Έσχες συνεδρίασε και για τη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο αποφάσισε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το θέμα αυτό, αφού έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για σύσταση προανακριτικής επιτορπής.


πηγή> newpost

Σχόλια