Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάιος, 2012

Δημοσκόπηση VPRC> Πρώτος με διαφορά ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Νέα δηµοσκόπηση της VPRC δείχνει επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη δημοσκόπηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας.

ΤΙ ΤΡΩΜΕ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ! HEK 293

Εικόνα
HEK 293 = human embryonic kidney cells = ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα....   Τρώµε ανθρώπινα εµßρυϊκά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων Που ßρισκεται, πως, από ποιές εταιρείες χρησιµοποιείται η παραπάνω ουσία; Σε τι; Βρίσκεται σε.....

Σε καλό δρόμο βρισκόμαστε σύντροφοι> Ντόρα ειναι θα περάσει !!!

Εικόνα

Ζωή Κωνσταντοπούλου> Τιμή μου που υπερασπίστηκα τον Γιάννη Σερίφη

Εικόνα
Παραπλανητικό θεωρεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου το δημοσίευμα της εφημερίδας   «ΤΑ ΝΕΑ» που αναφέρει πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει κατονομάσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως μάρτυρες υπεράσπισης της 17Νοέμβρη.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Κερατέα> Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στις 8:00μ.μ.

Εικόνα
Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στις 8:00μ.μ. θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Κερατέας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ> ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ

Εικόνα

ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΑΙΜΑ

Εικόνα
Με το ΦΕΚ 1363 της 26ης Απριλίου 2012 (λίγο πριν τις εκλογές), “ μεταβιβάζονται

Ανακοίνωση Τσίπρα για την μετακίνηση των ετεροδημοτών

Εικόνα
Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την μετακίνηση των ετεροδημοτών, την οποία ανέρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook: Φίλες και Φίλοι,

"Εγέρθητω" απο τον "κουρασμένο" [ΒΙΝΤΕΟ]

Εικόνα

Δεν χρωστάμε σε κανένα!!!

Εικόνα
Η Ελλάδα ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ έτσι απλά. ΤHN ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ να δανειστεί.

Καταλονία> Ανοιχτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα

Εικόνα
Στεκόμαστε από σήμερα στο πλευρό σας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού, σαν λαοί αδερφωμένοι, αυτό το δύσκολο μα ελπιδοφόρο ταξίδι. Αγαπητέ σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα,

Ανέραστη βρωμόγρια για τα Ελληνόπουλα> "Λυπάμαι τα παιδιά της Αφρικής, όχι τα Ελληνόπουλα"!

Εικόνα
Ήρθε λοιπόν η στιγμή και για τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να μας δείξει ένα εντελώς διαφορετικό  πρόσωπο,

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας> "Καμμία Συνεργασία με το ΛΑΟΣ"

Εικόνα
Κυκλοφόρησε σε τηλεοράσεις σε διάφορα blogs και ιστοσελίδες του διαδικτύου ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κος Γ. Καρατζαφέρης πρόκειται να ανακοινώσει την εκλογική συνεργασία του κόμματός του με τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας ή «κόμμα αποστράτων» όπως συχνά αποκαλείται.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κανάλια θα δώσουν μισό δισ. ευρώ για να πάρουν άδειες

Εικόνα
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, θα αποτιμήσει την αδειοδότηση

Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος

Εικόνα
Τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες.   Αυτό αναφέρουν στο σημερινό Bloomberg View, τη στήλη γνώμης που υπογράφουν οι συντάκτες του πρακτορείου, έχοντας, όπως υποστηρίζουν, μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών.

Δημοσκόπηση Public Issue> Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ με 30%

Εικόνα
ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Η ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Πρώτος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 30% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ,

Οχτώ γαλάζιες σημαίες για την Λευκάδα

Εικόνα
Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος στην Λευκάδα !  Οι παραλίες με τις Γαλάζιες Σημαίες είναι οι εξής :

Το ΕΠΑΜ του Καζάκη > Αποσύρεται από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Εικόνα
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ., με τη σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, εκτιμώντας ότι  η τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση δεν πληροί τους όρους και τις.. προϋποθέσεις για την προώθηση λύσης προς όφελος του Λαού και της χώρας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ

Εικόνα

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Eurobank

Εικόνα
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία η διοίκηση της τράπεζας Eurobank απειλεί τους υπαλλήλους της ότι αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν τις δουλειές τους και τους καλεί παράλληλα να ενημερώνουν τους καταθέτες τους ότι τα χρήματα τους κινδυνεύουν αν σχηματιστεί κυβέρνηση της αριστεράς.

[ΒΙΝΤΕΟ] H συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι

Εικόνα

Τι σημαίνει αριστερή κυβέρνηση;

Εικόνα
Το αποτέλεσμα των εκλογών, και ως προς τον αιφνιδιαστικό του χαρακτήρα, αλλά και ως προς τα δεδομένα του, είναι συγκλονιστικό. Αντρέ Ντερέν, “Τρία πρόσωπα σε ένα λιβάδι”, 1906-1907 Την καλύτερη εικόνα τη δίνει η δήλωση του Μελανσόν, όταν του ζήτησαν να σχολιάσει το δικό του αποτέλεσμα. «Είμαι ευτυχής», είπε, και, καθώς ο δημοσιογράφος κοντοστάθηκε, συνέχισε:

ΝΕΑ Δημοσκόπηση ΣΟΚ> PUBLIC ISSUE !

Εικόνα
Στη δημοσκόπηση της PUBLIC ISSUE για την «Καθημερινή», στην οποία εξετάζεται η εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει,

Αλέξις Τσίπρας : "Απαιτούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας"

Εικόνα
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ 19η ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ:   Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Πόντιους. Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα και

Προσβολή είναι να υποτάσσεσαι σε αυτούς που λεηλατούν την ζωή σου

Εικόνα
Εσπευσμένα καλούνται σε δίκη  τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν στη Χαλκίδα επειδή διαμαρτύρονταν κατά

Κατσέλη: «Ξεκινάμε διάλογο με ΣΥΡΙΖΑ»

Εικόνα
Αναταράξεις έρχονται και από το χώρο της κεντροαριστεράς καθώς πριν από λίγο η Λούκα Κατσέλη, παρά τις αντιρρήσεις που  εκφράζονται από την πλευρά του Χ. Καστανιδη, ανακοίνωσε μέσω … twitter, ότι η Κοινωνική Συμφωνία δεν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.

Δημοσκόπηση ΣΟΚ του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Εικόνα
Δημοσκόπηση ΣΟΚ του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την περιφέρεια Αττικής.  Στη νέα αυτή δημοσκόπηση τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου στην περιφέρεια Αττικής είναι τα εξής: 

Γ. ΡΟΥΣΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚΕ

Εικόνα
Αγαπητοί σύντροφοι, Τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το κόμμα όχι μόνον δεν μπόρεσε να εισπράξει σημαντικό κομμάτι της λαϊκής οργής, αλλά αντίθετα έχασε ψήφους και μάλιστα σε λαϊκές περιοχές, παραδοσιακά προπύργια του, όπως στη β' Πειραιά . Ταυτόχρονα για πρώτη φορά μετά τη διάσπαση του 1968 το κόμμα έπαυσε να είναι η ηγεμονεύουσα δύναμη της Αριστεράς .

19 ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Εικόνα
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914 - 1923 . Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 213.000-368.000 Ελλήνων . Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 , στην Ελλάδα .

Σκάνδαλο Λ.Παπαδήμου: 1 μέρα πριν φύγει υπέγραψε τα 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες!

Εικόνα
Mπορεί να έγιναν εκλογές, μπορεί να ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου από την λαϊκή ψήφο (απομένει βέβαια η νέα εκλογική διαδικασία για να σφραγιστεί η "αποκόλληση" του συνόλου της κυβέρνησης των τραπεζιτών από την εξουσία), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον αποχωρούντα πρωθυπουργό τη τελευταία του υπογραφή να την βάλει προκειμένου να υλοποιήσει τον μοναδικό σκοπό για τον οποίο τον έκαναν πρωθυπουργό:

Έκαναν υπουργό αυτόν που προσέφυγε πρώτος για το χαράτσι στα ακίνητα

Εικόνα
Τ ον δικηγόρο Αντώνη Αργυρό ο οποίος προσέφυγε πρώτος στη Δικαιοσύνη κατά της συνταγματικότητας του ειδικού τέλους ακινήτων που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέρυσι τον Σεπτέμβριο επέλεξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ως υπουργό Επικρατείας και εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησής του.

Η εξέγερση των Ευρωπαίων

Εικόνα
Tου Γιώργου Δελαστίκ      Σείεται εκ θεμελίων το πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. Η ακολουθούμενη σε όλη την ΕΕ πολιτική λιτότητας προκαλεί πλέον τόσες αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών σχεδόν όλων των κρατών - μελών της, ώστε και στις 16 χώρες που έχουν γίνει εκλογές τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανατραπεί και οι 16 κυβερνήσεις!

Την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Εικόνα
Την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξή του σε «μία μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας, στην διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.  Οπως είπε, η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εντολή του λαού. «Αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη», πρόσθεσε.

Συνταγματικό πραξικόπημα;

Εικόνα
Ένα πρωτοφανές παρασκήνιο, με σκοπό τη δημιουργία κυβέρνησης με κάθε τρόπο χωρίς να πάμε σε νέες εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.   Το επιχείρημα βεβαίως είναι πως αυτό απαιτεί για μία ακόμη φορά η σωτηρία της πατρίδας.

ΒΙΝΤΕΟ: Τατσόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Σταυρίδης (ΔΡΑΣΗ) ήρθαν στα χέρια μέσα στο στούντιο!

Εικόνα
Την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και την στάση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν στο στούντιο της Focus Web TV όταν οι δύο καλεσμένοι, Πέτρος Τατσόπουλος και Στέλιος Σταυρίδης, πιάστηκαν υριολεκτικά στα χέρια.

Όλα μελετημένα... > Αύριο πιθανή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Εικόνα
Αύριο στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας κάλεσε τους Αρχηγούς στην σύσκεψη που προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά όχι όπως προβλέπει το Σύνταγμα: Εδώ έχουμε ακριβώς την εφαρμογή της γνωστής διαφήμισης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας: Όταν λέμε ΟΛΟΥΣ τους αρχηγούς εννοεί τους τρεις που έχουν πάρει διερευνητική εντολή (Α.Σαμαρά, Ε.Βενιζέλο και Α.Τσίπρα).

Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC:«Θέλουμε το ευρώ, αλλά όχι τη βάρβαρη λιτότητα

Εικόνα
Έτοιμος να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι θεωρεί άκυρο το μνημόνιο, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Dow Jones Newswires> "Εκτόξευση ΣΥΡΙΖΑ στο 25%"!

Εικόνα
Μια εξήγηση του γιατί ο Φ.Κουβέλης λέει "ΝΑΙ" σε συγκυβέρνηση με τους "μνημονιακούς" είναι η εκτίναξη της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%, όπως καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Dow Jones Newswires. Το ποσοστό αυτό είναι κατά 7,2% υψηλότερο από το 16,8% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου κια "καταπίνει¨την ΔΗΜΑΡ που χάνει 3% και ρίχνει το ΠΑΣΟΚ στο 9%!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο μία ευθύνη: να μη λυγίσει

Εικόνα
Είναι δεδομένο ότι με τον σημερινό συσχετισμό στη Βουλή δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς   Την Κυριακή το βράδυ συντελέστηκε ένας πραγματικός πολιτικός σεισμός στη χώρα, με σοβαρό αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Εκλογές στις 17 Ιουνίου με υπηρεσιακή κυβέρνηση

Εικόνα
Με υπηρεσιακή κυβέρνηση και επιτέλους με παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, οδεύουμε πλέον προς νέες εκλογές βάσει του άρθρου 37 του Συντάγματος. Ενδεικτικό της διάχυτης εντύπωσης ότι οι διερευνητικές εντολές οδηγούνται σε

Οι 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Ισχυρή παρουσία στη νέα Βουλή θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 52 έδρες που κατέλαβε στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.   Αναλυτικά οι 52 βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

Ραντεβού με Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Εικόνα
Με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ ζήτησε σύμφωνα με

Δικαίωση για τους χρήστες του διαδικτύου > Δεν περνάει το ACTA στην Ευρώπη

Εικόνα
Την απόσυρση της συνθήκης ACTA, η οποία η οποία προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Internet και όχι μόνο, προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νιλ Κρος, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τον τελευταίο καιρό τόσο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ είχε ξεκινήσει ένας

O Mίκης Θεοδωράκης στηρίζει την προσπάθεια του Α.Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση

Εικόνα
Την στήριξή του στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξη Τσίπρα και στην προσπάθειά του «να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο» εξέφρασε ο μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης.  Μάλιστα, κάλεσε τους Ελληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης.

Άμεση καταδίκη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα εγκλήματα και τις 2000 αυτοκτονίες

Εικόνα
Μετά το σαφέστατο μήνυμα και την ακύρωση του μνημονίου που έστειλαν οι Ελληνες πολίτες τη Κυριακή,  θα έπρεπε να είχαν διενεργηθεί κατευθύνσεις για τον καταδικασμό των ενόχων.

Γυναίκα γραμματόσημο - Όσο την φτύνεις κολλάει

Εικόνα

Τρεις επαναστατικές επιστολές Αλέξη Τσίπρα προς Ευρώπη

Εικόνα
Eπιστολές-φωτιά προς τον Μ.Ντράγκι (πρόεδρο ΕΚΤ), Χ.Β.Ρομπάϊ (πρόεδρο ΕΕ) και Μ.Μπαρόζο (πρόεδρος Κομισιόν) με την οποία θα υπογραμμίζει ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις των Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλου για το Μνημόνιο γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα κατάργησε από μόνο του τις δεσμεύσεις αυτές. Η κίνηση του Α.Τσίπρα έχει ως στόχο να δείξει στους Ευρωπαίους ότι

Τσίπρας: Να πάρουν πίσω τις υπογραφές υποτέλειας Σαμαράς – Βενιζέλος! [ΒΙΝΤΕΟ]

Εικόνα
Τελεσίγραφο στον Ευ. Βενιζέλο και στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους, στέλνοντας μέχρι αύριο νέα επιστολή στους δανειστές της χώρας, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας… «Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. 

Εκλογική βόμβα από τον ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν δικαιούται η ΝΔ το bonus των 50 εδρών"!

Εικόνα
Aμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή 50 βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία τις οποίες κερδίζει επιπλέον της εκλογικής της επίδοσης βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου, ο οποίος προβλέπει ότι το πρώτο κόμμα έστω και μία ψήφο διαφορά από το δεύτερο κερδίζει 50 έδρες επιπλέον. Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα συζητήθηκε επί μακρόν και κατατέθηκαν απόψεις, τεκμηριωμένες κατά την άποψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν ότι από την στιγμή που το ποσοστό του πρώτου κόμματος είναι κάτω από 20%,

Έκκληση προς ΣΥΡΙΖΑ: Συγκυβέρνηση ειδικού σκοπού. Απλή αναλογική.

Εικόνα
Απευθύνουμε έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβει πρωτοβουλία προς τα άλλα κόμματα, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας (μηδενός εξαιρουμένου), προκειμένου να στηριχθεί μια κυβέρνηση ειδικότατου σκοπού και αυστηρά περιορισμένου χρόνου με ένα και μοναδικό αντικείμενο ενασχόλησης.   Την ψήφιση της απλής αναλογικής, με ταυτόχρονη κατάργηση του αντιδημοκρατικού και φασιστικού περιορισμού του 3% και αμέσως μετά εκλογές για να....

Tελικό αποτέλεσμα Eκλογών 2012 !

Εικόνα
Το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Στο 100% των εκλογικών τμημάτων (20.605), και επί 9.949.401 εγγεγραμμένων, προσήλθαν και ψήφισαν 6.476.751 πολίτες (65,10 %). Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 6.324.104(97,64 %), τα άκυρα 116.887 (1,80 %) και τα λευκά 35.760 (0,55 %).   Αναλυτικά, τα κόμματα έλαβαν: