Αλέξης Τσίπρας> Φέρτε αύριο το πρωί την απλή αναλογική!


Ευθεία απάντηση στα σενάρια και τις πληροφορίες, που φέρουν την κυβέρνηση να προωθεί την εφαρμογή της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το σχετικό σχέδιο, «κόλπο» της τρικομματικής συνεργασίας, για να ανακοπεί η δυναμική του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την απλή αναλογική. Τους προκαλούμε να την φέρουν αύριο το πρωί. Με τερτίπια και με κόλπα δεν ανακόπτεται η μεγάλη νίκη του λαού μας που έρχεται» είπε με έμφαση ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «έχει να δώσει μόνο φόβο και καταστροφή, μόνο ψέματα και ακροδεξιές ακρότητες».

«Η καταστροφή είναι εδώ, δεν την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να σταματήσει την καταστροφή» συμπλήρωσε.

«Η νέα μεγάλη απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά το νέο φορολογικό»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και με αιχμή το φορολογικό νομοσχέδιο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι ισχύει το "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"!

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «το νέο φορολογικό είναι ένα αποσπασματικό σχέδιο συντήρησης της προϋπάρχουσας κατάστασης, που προϋπολογίζει αριθμούς που θα μείνουν στα χαρτιά. Τα μεσαία στρώματα δεν έχουν πια να δώσουν αυτά που θέλουν να πάρουν».

Επισήμανε δε ότι μέχρι τώρα «όλα τα φορολογικά τσάκιζαν τον κόσμο της εργασίας και έδιναν φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο» και το νέο φορολογικό συνεχίζει στην ίδια λογική.

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η πάταξη της φοροδιαφυγής. Αν δεν τους κάνουν οι μηχανισμοί ελέγχου, να τους αλλάξουν, όχι να τους διαλύσουν. Δύομιση χρόνια τώρα το μνημόνιο ασχολείται με το να φορολογεί την φτώχεια, ενώ αφήνει απυρόβλητο τον πλούτο».

Πρόσθεσε δε ότι «το μόνο καλά οργανωμένο λόμπι στην Ελλάδα είναι το λόμπι της φοροδιαφυγής. Αυτό το λόμπι υποστηρίζει με πάθος και η κυβέρνηση Σαμαρά. Το νέο φορολογικό είναι η νέα μεγάλη απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά».

Διάσκεψη για το χρέος

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του να γίνει ευρωπαΐκή διάσκεψη για το χρέος, υποστηρίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση εντάσσεται στη δέσμη λογικών, εναλλακτικών και ρεαλιστικών προτάσεων, που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατέφυγε δε στην ειρωνεία για να σχολιάσει τη βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Νόμπελ. «Μετά το Νόμπελ Ειρήνης, σειρά έχει το Νόμπελ Οικονομίας» είπε ο κ. Τσίπρας σε μια αποστροφή της ομιλίας του.

"Να φύγει η μερκελική κυβέρνηση"

Ο κ. Τσίπρας έθεσε και πάλι ως στόχο την πτώση της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, αντί να μείνουν και να ψηφίζουν μνημονιακούς νόμους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πρέπει να φύγουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το δίλημμα, όπως είπε, είναι "δημοκρατική εκτροπή ή δημοκρατική ανατροπή, εκτροπή από τη δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική λειτουργία ή ανατροπή με πρωταγωνιστή το λαό".

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για διεφθαρμένο και καταρρέον πολιτικό σύστημα, που έχει μία θρησκευτική προσήλωση στο σχέδιο της Μέρκελ για μετατροπή της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη. Μάλιστα μίλησε για προσπάθεια συγκρότησης μερκελικού κόμματος στη χώρα με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά -όπως κάνει διαρκώς και με κάθε ευκαιρία το τελευταίο διάστημα- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης


Σχόλια