ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ> Πού και πότε ψηφίζουμε για αντιπροσώπους στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Η "Αυγή" δημοσιεύει σήμερα τις διευθύνσεις των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα γίνουν οι εκλογές αντιπροσώπων.

Ο χρόνος για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, το πρώτο, αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα, μετρά πια αντίστροφα.

Θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30.11 έως και την Κυριακή 2.12, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Εγκύκλιος της Γραμματείας που εστάλη στις οργανώσεις πριν από λίγες μέρες ορίζει τη διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων.

Αναλυτικότερα: Το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι 1/10 επί των εγγεγραμμένων μελών. Πρώτο βήμα η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής από τη Γενική Συνέλευση, στην οποία προβάλλονται υποψηφιότητες έως το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής 23.11. Βουλευτές ή μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν θέτουν υποψηφιότητα.

Η εκλογική διαδικασία γίνεται είτε το Σάββατο 24.11 είτε την Κυριακή 25.11 -σε μία μόνο μέρα που θα αποφασίσει η Γ.Σ. 


Οι κλαδικές κ.λπ. οργανώσεις μπορούν να διεξαγάγουν εκλογές και την Δευτέρα 26.11 (πάλι η επιλογή αφορά μόνο μια μέρα).

Την Παρασκευή 23.11 η Εφορευτική σε συνεργασία με την Γραμματεία της Οργάνωσης καθορίζει το πλήθος των σταυρών προτίμησης με βάση την αρχή ότι οι σταυροί προτίμησης είναι ίσοι με το 30% των εκλεγομένων αντιπροσώπων. 


Αν ο αριθμός περιέχει κλάσμα, τότε ο αριθμός σταυρών είναι ο αμέσως επόμενος ακέραιος.

Εγγραφές μπορούν να γίνονται και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Τα εγγραφόμενα μέλη, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν όχι όμως και του εκλέγεσθαι. Οι νέοι/νέες ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εγγράφονται στις Τοπικές Οργανώσεις, όπου και μπορούν να εκλέγουν και να εκλέγονται.


Οι φοιτητές συγκροτούν συνελεύσεις νέων ΣΥΡΙΖΑ με βάση κατάλογο ανά σχολή ή Ίδρυμα που θα εγκριθεί από την κεντρική Γραμματεία και εκλέγουν αντιπροσώπους.

Σχόλια