Βρέθηκαν οι δράστες της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Σε συλλήψεις έχουν ήδη μετατραπεί οι προσαγωγές τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην ληστεία που είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη βρει μεγάλο αριθμό από τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί. Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας από 30 έως 50 ετών είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και από την Αθήνα ενώ ταυτόχρονα ερευνάται και η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στην σύλληψη των ατόμων, αφού πρώτα ερευνούσαν προσεκτικά κάθε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίαζαν.

Και τούτο διότι εκτιμούσαν, ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, είναι πιθανόν να έρχονταν σε επαφή με άτομα που ίσως να ήθελαν πουλήσουν αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί από την Αρχαία Ολυμπία.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός κατάφερε να πλησιάσει έναν εκ των δραστών και προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για αντικείμενα που είχαν κλαπεί, κατάφερε να τον συλλάβει. Στην συνέχεια κατά την διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τα δύο άλλα άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε στην Ηλεία και ο χώρος που οι συλληφθέντες είχαν κρύψει τα κλαπέντα αρχαία αντικείμενα. 

Μετά την καταμέτρηση αλλά και την ταυτοποίηση, θα πραγματοποιηθεί έρευνα από τους αρχαιολόγους, για διαπιστωθεί αν λείπει ή όχι κάποιο από τα αντικείμενα, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Σχόλια